Kanserle mücadele eden Tanyeil: Türkiye’de sağlık sistemimiz çok iyi

Geçtiğimiz haziran ayında pankreas kanseri teşhisi konan ve tedavisi süren Tanyeli, abisinden gelen haberle sarsılmıştı. Ünlü ismin abisi, aylardır savaşım etmiş olduğu kansere mağlup düşmüştü.

“BİR MELEKTİ”

Asıl ismi Öznur Kral olan Tanyeli, ölüm haberini Instagram hesabından paylaşıp, duygularını dile getirmişti:

 Kanser işte… Annemden sonra, 54 yaşlarında ağabeyimin de nedeni oldu. Aylardır savaşım eden ve her yerini saran kanser. Bugün ağabeyim de kansere mağlup düştü, hakkın rahmetine kavuştu. Bir melekti, iyi bir insandı, bir diğer hikâyeydi ağabeyim. Satırlara değil sayfalara sığmayan bir sürü acı deneyimle doluydu. Dünya günlüğü dersler sert, o ise oldukça naifti. Çocukluğumda dayaklar deryasında bizlere siper olan canım kahramanım kara yağız ağabeyim. Ruhun özgürleşti. Mekanın aden bahçeleri olsun. Allah’ımdan niyaz ederim, dualarım duyulsun. Seni oldukça seviyorum, hoşçakal ağabeyim.

“ŞİFA BEKLEYEN HASTALARA MORAL İÇİN YÜRÜDÜM”

Pankreas kanseriyle savaşım eden dans sanatçısı Tanyeli, Yağmur Özer’in Milano defilesinden sonra Paris Fashion Week’teki defilesinde  kanser farkındalığı için podyuma çıktı.  Tanyeli; “Zor bir süreçten geçiyorum. Önce canım annemi ve sonra 54 yaşımdaki abimi kanserden  kaybettim. Tüm gücümü biriktirerek canım annem, canım abim ve bütün kanser hastaları için podyuma çıktım. Paris’ten bütün dünyaya seslenmek istedim. Bu hastalıktan daha oldukça insan ölmesin, benim gibi bu hastalıkla  savaşan bütün şifa bekleyen insanlara moral olması için  yürüdüm. Tüm çabam iyileşmek yaptıklarımla iyileştirmek zira moral en büyük tedavi diyebilirim. Tedavi sürecim bitirildiğinde iyileştiğimde ilk işim kanser hastalarına yardım için bir dernek kuracağım” dedi.

“İYİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM”

Tanyeli, “İyi olmaya çalışıyorum. Hem abim için hem bütün kanserli kardeşlerim için. Gerek Paris medyası gerekse dünya medyasında hayattaki kanser ilaçlarının trafiğinde daha adil olunmasını istiyorum. Bunun farkındalığını yaratmaya çalışıyorum. Sesimi çıkarabildiğim ve bütün kardeşlerimi temsil edebildiğim her yerdeyim. Allah nasip etmiş olduğu sağlığım el verdiği sürece” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN”

“Bizler oldukça şanslıyız Türkiye’de” diyen Tanyeli şu şekilde devam etti: “Biliyorsunuz yurt haricinde oturuyorum uzun yıllardır. Birçok ülkede yaşadım. Brezilya, ABD gibi. Şimdi Avustralya’da yaşıyorum. Türkiye’de sıhhat sistemimiz harbiden oldukça iyi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak suretiyle ulu devletimizden Allah razı olsun. Kanserle alakalı tedavi sürecinin çoğunu SSK karşılıyor biliyorsunuz. Bütün ailemi kanserden kaybettikten sonra herhalde misyonum diyorum lider olmak. Bakalım. İnşallah misyonum tamamlayabilirim” dedi.

KONUŞMAKTA ZORLANDI

Ağlayan ve konuşmakta zorluk çeken Tanyeli, “Konuşmasam olmaz mı? Abimi daha 2 gün ilkin kaybettim oldukça zor bir durum. Podyuma çıkıyorum yüzümün dağılmaması lazım. Güçlü durmak zorundayım. Çok özür dilerim. Ne olursun” ricasıyla röportajı yarım bıraktı.

 

 

 

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort