Karaciğerde ödem belirtileri neler? Karaciğerde ödem olduğu nasıl anlaşılır?

Yağlı beslenme karaciğerde problemlere niçin olarak bu problemler kendini cilt problemleriyle göstermektedir. Karaciğer oluşan ödem için birtakım emareler mevcut. Peki, karaciğerde ödem emareleri neler? Karaciğerde ödem olduğu iyi mi anlaşılır?

Yağlı ve baharatlı gıdaları sık sık tüketmek karaciğeri yorar. Doğal ürünleri bol miktarda tüketmek detoks tesiri sağlar. Peki karaciğer yağlanmasının ve ödemin emareleri neler?

Karaciğer sorunu yaşayan kişilerin cilt problemleriyle karşılaşması oldukça olasıdır. Vücutta ödem birikmesi el ve ayaklarda şişlik olarak kendini gösterir.

Adından da anlaşılacağı gibi, karaciğer yağlanması, karaciğerde aşırı yağ birikmesi kararında olur. Karaciğer yağlanması, hastalığının erken evrelerinde genelde semptom göstermez, yani senelerce ayrım edilmeden geçebilir.

KARACİĞER PROBLEMİ NASIL ANLAŞILIR?

Belirti vermemesi gibi riskli durumlar, karaciğer yetmezliği ve hatta ölümle sonuçlanabilecek hastalığın son ve en şiddetli aşaması olan siroza ilerleyebileceği için tehlikelidir. Uzmanlar, sirozu, sürekli, uzun soluklu karaciğer hasarının yol açtığı karaciğer skarlaşması olarak tanımlıyor.

Skar dokusu, karaciğerdeki sıhhatli dokunun yerini alır ve karaciğerin muntazam çalışmasını engeller. Sirozun yol açtığı hasar iyileşemeyebilir ve sonunda o denli yaygın hale gelebilir ki karaciğeriniz çalışmayı durdurur. Buna karaciğer yetmezliği denir.

Karaciğer işlerlik gösteremediği durumda, siroz ölümcül olabilir. Ancak, durumun bu aşamaya kavuşması genelde seneler alır ve doğru tedavi, ilerlemesini yavaşlatmaya destek olabilir.

Karaciğerde meydana gelebilecek ihtimaller içinde ödem emareleri şunlardır:

– Şişmiş bilekler, ayaklar ya da bacaklar

– Parlak ya da gerilmiş cilt

– Cilde bastığınızda cilt rengindeki değişiklikler, rahatsızlık, şiddet ve ezikler.

– Diğer, daha yaygın ödem sebepleri içinde oldukça uzun süre oturmak, hamilelik, faydalanma ya da böcek ısırığı gibi sebepler bulunsa da; bütün bu nedenlerin haricinde ödem sorunuyla karşılaşıyorsanız bir hekime görünmelisiniz.

Açıklanamayan ödem yaşarsanız, bilhassa karaciğer yağlanmasının öteki emareleriyle birleşirse, hekiminizle konuşmalısınız.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort