Karamollaoğlu’ndan ekonomi eleştirisi

Karamollaoğlu’nun açıklamalarının tamamı ise şu şekilde:

*Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde, saygıdeğer genel başkanlarla 3. kez bir araya geldik.

*Bu masanın yurttaşlarımıza ümit bulunduğunu ve emniyet verdiğini görüyor; bunu boşa çıkarmamak adına adımlarımızı oldukça ciddi atıyor, süreci duyarlılık ve hassas yürütüyoruz.

*Gönül isterdi ki Ramazan ayını geride bırakırken insanımızın hayatında gözle görülür iyileşmeler olsun, bir nebze yüzünü güldürecek hoş haberler verilsin.

*Gözlerinden fer saçarak ekonomiyi düzeltemeyeceğini anlayan Bakan, şimdi de gemileri karadan yürütmeyi denemeye karar vermiş.

*Sultan Fatih olabilmek öyle her kişinin harcı değildir, sizin asla fakat asla değildir. Siz bırakın bu beylik sözleri da, kara yolunda gidip gelmesi ihtiyaç duyulan araçlar akaryakıt tutarları sebebiyle kaldırımlarda, otoparklarda yatıyor; buna çözüm bulun.

*Aileler ve bilhassa üniversite öğrencileri, bayram gelirken kara kara iyi mi memleketine gideceğini düşünüyor; bilet tutarları can yakıyor çünkü.

*Sağlıklı beslenme, kalifiye eğitim, ulaşım ve hatta barınma gibi asli gereksinimler orta derslik ve dar gelirli kesim için büyük bir lüks oldu.

İNSANLAR BIRAKIN EV SAHİBİ OLMAYI, KİRALIK EV BİLE BULAMIYORLAR

*Erdoğan iktidarının direnme uğruna Türkiye’yi getirmiş olduğu noktada; insanoğlu bırakın ev sahibi olmayı, artık kiralık ev bile bulamıyorlar.

*İktidarın “Herkesin evi-arabası var” iddiasının aksine;  ülkemizde mesken sahipliği payı 2014 yılından beri derli toplu olarak düşüyor. Türkiye’de senelik mesken fiyatı artışı yüzde 134 iken, İstanbul’da %159 oranında gerçekleşiyor.

*Şu an kira tutarları Türkiye genelinde 3-4 bin lira aralığında iken; İstanbul’da bu sayı 6 bine çıkmış durumda. Kira öder gibi ev sahibi olmak” deyimi yerini, şimdilerde “ev sahibi olur gibi kira ödeme”ye bıraktı.

 İKTİDARIMIZDA KONUT KARŞILIĞINDA VATANDAŞLIK VERMEYE SON VERECEĞİZ

*Geçtiğimiz hafta yayımlanan Resmi Gazetede; yurt dışına mesken satışı yapacaklara devlet desteği verileceği duyuru edildi.

*Gayrimenkul satışı da ihracat kabul edilecekmiş bundan sonra! Allah akıl-fikir versin; iktidarda bulunan parti Ak Parti olunca, ihracat dendiğinde gayrimenkul akla gelmesi de oldukça düzgüsel kabul ediliyor doğal olarak artık.

*Gençlerimiz, memurlarımız, asgari ücretle çalışan emekçilerimiz bütün yaşamı süresince çalışmanın karşılığında 1+1 ev alabilmenin hayalini kurmaktan bile vazgeçmişken, iktidar yurt dışına mesken satışını teşvik ediyor.

*Bu da yetmezmiş gibi 400 bin dolarlık mesken karşılığında Türk vatandaşlığı veriyor! Bu iyi mi bir akıl tutulmasıdır.

*Türk lirasını neredeyse pul haline getirerek, vatandaşların birikim yaparak ev sahibi olma imkanını ortadan kaldıran Erdoğan iktidarı, başlarını sokabilecekleri evleri de ellerinden alıyor.

*Biz iktidara geldiğimizde sizin yapmış olduğunuz bu hatası mutlaka ve ivedilikle düzelteceğiz, fakat geç olmadan bunu siz düzeltin diye bugün çağrıda bulunuyorum.

*Yoksa bu düzenlemeyi iptal etmek ilk işimiz olacak esasen ve mesken satışı karşılığında vatandaşlık verme işine de mutlaka son vereceğiz.

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort