Karanfil yağının faydaları neler? Karanfil yağı neye iyi gelir?

Pek oldukça soruna iyileştirici özelliği ile yarar eden karanfil hasım son zaman cilt bakımında kullanılmaya başlandı. Karanfil yağ Akne, egzama gibi cilt problemlerine iyi gelmektedir. Peki, karanfil yağının yararları neler? Karanfil hasım neye iyi gelir?

Karanfil yağı, karanfilden elde edilmiş bir tür uçucu yağdır. Tıbbi özellikleriyle de bilinir ve muhtelif hastalıkları tedavi etmek için sıkça başvurulur. Karanfil yağı, diş macunu ve gargara gibi diş bakım ürünlerinde tanınmış bir bileşen olmasını elde eden anti bakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.

KARANFİL YAĞI FAYDALARI NELER?

Yüzyıllardır kullanılan tabii bir deva olmasının yanında, saymakla bitirilemeyen yararları arasından en bilinenleri şöyle sıralanmaktadır:

– Doğal bir ağrı kesiciler içinde en iyi bilinenlerden biridir. Diş ağrısı, baş ağrısı ve öteki ağrı türlerinden meydana gelen ağrıyı hafifletmek için kullanılabilir.

– Natürel bir antibakteriyel ajandır. Bakterileri öldürmek ve enfeksiyonu önlemeye destek olmak için kullanılabilir.

– Güçlü bir antioksidandır. Vücudu özgür radikallerin yol açtığı hasarlardan korumaya destek olabilir.

– Literatürdeki bu özelliği sayesinde, enflamasyon ve ağrıyı azaltmaya destek olabilir.

– Uçucu bir yağ olmasının yanında, anti-kanser özelliklere haiz olduğu gösterilmiştir. Kanserin gelişmesini ve yayılmasını önlemeye destek olabilir.

– Karanfil yağı, karın ağrısı ve hazım problemlerine destek olabilir.

Anti-enflamatuar ve antispazmodik tesirleri vasıtası ile rahatlamaya destek olabilir.

– Karanfil hasım sindirimi iyileştirmeye ve hazım problemlerini hafifletmeye destek olabilir.

– Karanfil hasım bulantı ve kusmanın hafifletilmesine destek olabilir. Diyabet kontrolü: Karanfil hasım kan şekerinin denetim altında tutulmasına destek olabilir ve diyabet yönetiminde etkilidir. Bu özellikleri ile diyabet hastaları için yararlı olabilir.

– Karanfil hasım akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca kırışıklıkları azaltmak ve sıhhatli cildi teşvik etmek için de kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort