Kasapoğlu: Türkiye’de, Konya’da oyunlar için hazır

Konya’da bir otelde düzenlenen Genel Konsey, ISSF Lideri Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun iştirakiyle gerçekleştirildi. Genel Heyette konuşan Prens el-Faysal, federasyonun büyük amaçlarının bulunduğunu belirtti. Prens el-Faysal, bu senenin son çeyreğinde yapacakları toplantıyla gelecek tertip için yol haritasını belirleyeceklerini söyleyerek, 5. İslami Dayanışma Oyunları’na mesken sahipliğinden kaynaklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Bakan Kasapoğlu da, toplantının ülkelere ve spor topluluğuna hoş olmasını diledi. İslami Dayanışma Oyunları’na mesken sahipliği yapmaktan ötürü gurur duyduklarını tabir eden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyonun spor alanında yürüttüğü faaliyetlerini oldukça önemsediklerini ve desteklediklerinin altını çizdi.

“Çok mühim bir uğraş sarf ediyoruz”

Kasapoğlu, İslami Dayanışma Oyunları’nın himaye edilmesini oldukça değerli bulduklarını kaydederek, “Burada bize düşen görev bu çalışmanın memleketler arası kamuoyundaki enerjisini artırmaktır. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın mesken sahibi olarak bu değerli misyonu yerine getirmek için oldukça mühim bir efor sarf ediyoruz. Büyük bir coşku ve uğraşla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Oyunlarla alakalı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleriyle hamdolsun ki bugünlere geldik. Hepinizin görmüş olduğu suretiyle oyunlar için Türkiye’miz de, Konya’mız da en hoş formuyla hazır. Genel koordinatörlüğümüzün, valiliğimizin, büyükşehir belediyemizin Ulusal Olimpiyat Komitemiz ve sayısız hizmeti dokunan bütün kurum ve kuruluşlarımızın emekleriyle bu spor şölenine hazır olduğumuzu laf etmek istiyorum. Hepimiz bugünleri bekledik ve açıkçası beklediğimize de değdi” dedi.

“Konya büyük umutların aralandığı bir şehrimiz”

2022 İslam Ülkeleri Spor Başşehri unvanına haiz Konya’nın her kente nasip olmayacak bu ayrıcalığı hak eden ve bunu gururla taşıyan bir şehir bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, “Gerek muasır spor tesisleri gerek zengin kültürel birikimi ve kıymetleriyle İslami Dayanışma Oyunları ile arzuladığımız maksatları gerçekleştirme ismine Konya büyük umutların ve yeni başlangıçların kapılarının aralandığı bir kentimiz. Konya’da atletlerimizi ve gençlerimizi, sporseverleri bir ortaya getiren 5. İslami Dayanışma Oyunları, İslam dünyasının kurumsal işbirliği kararında başarabileceklerinin de bir nişanesidir. Spor alanında üye ülkeler ortasında muhtelif seviyelerde gelişen işbirliği ve dayanışmayı bugün bir defa daha burada görmekten, buna tanık olmaktan değişik bir memnuniyet duyuyoruz. İslami Dayanışma Oyunları’nın bu iş donanması ve dayanışmanın kuvvetlenmesine daha büyük katkılar sağlayacağına da yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başşehri imza merasimi gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort