Katırcıoğlu: ‘Yanlışlıkla oldu’ dediğiniz belediyeleri çok daha yüksek oyla alacağız

Kocaeli Rizeliler Derneği, Erenler Mahallesi Kevser Sokak’ta bulunan dernek lokali Şelale Manzara Cafe ve Restoran’da kahvaltı programında bir araya geldi. Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Ekrem Kumuşoğlu ev sahipliğinde düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcığlu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kandemir, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Trabzonlular Derneği başkanı Fuat Ayar, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Rizeliler Derneği eski başkanı Osman Çakır, Dane-Riz Kooperatifi başkanı Serap Aslan, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kendimi sizlerin hemşerisi olarak kabul ediyorum

Kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Ekrem Kumuşoğlu’nun ardından sözü alan Katırcıoğlu, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremine yönelik devlet yardımlarının devam ettiğini vurgulayarak, kentsel dönüşüm adımlarının süratle atıldığını vurguladı. Yerel seçimlere ilişkin de açıklama yapan Katırcığlu, “Ruhumuzu dinlendiren çok güzel bir duayla, Rize’nin mıhlamasıyla başladığımız çok güzel bir gün. Hepiniz hoş geldiniz. Hemşerilerimiz denildiğinde direkt aklıma Zeki ağabey geliyor. Yine bir kongremiz vardı SEKA Park’ta. Zeki abi bana kürsüden sataştı. Bana dedi ki “senin nereleri olduğunu anlayamadım.” O günden beri aynı derenin balığıyız dedim. Ben kendimi sizlerin hemşerisi olarak kabul ediyorum” dedi.

500 yılın en büyük depremini yaşadık

Sözlerini sürdüren Katırcıoğlu, “Konu Türkiye olunca, Kocaeli olunca her bir kökenden kardeşimiz var. Her biri birbirinden kıymetlidir. Veda hutbesinde dediği gibi bir tarağın dişleri kadar birbirimize yakınız. Önemli olan erdemli insan olabilmek, böyle de olmaya çaba gösteriyorum. Rabbim bizlere bu güzel memlekete, bu güzel coğrafyaya güzel hizmetler yapabilmeyi nasip etsin. Malum Türkiye AK Parti yönetimleriyle güzel bir atılım sağladı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’miz gelişti, şehirlerimiz daha yaşanabilir hale geldi. Daha çok yapılması gereken şeyler var. Covid ile başlayan süreç, ülkemizin girdiği bir dar boğaz var. İlk önce insanların canına kast eden pandemi, ekonomiye de kastetti. Yangınlar, seller ve en son Kahramanmaraş depremi. 500 yılın en büyük depremini yaşadık” dedi.

Depremsel dönüşüm bunun adı

Deprem bölgesinde yaşadıklarını anlatan Katırcıoğlu, “Burada bir küçük kıyamet olmuş dedik. 17 Ağustos depreminin 10’da 1’i bile değil. Ben daha çok Adıyaman’da görev yaptım. Vefat eden tüm deprem şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum, rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın. Oralar yeniden imar ediliyor ama olası depremler için de çok hızlı çalışmalar yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla çalışmalara başladık. Depremsel dönüşüm bunun adı. Deprem riski taşıyan binaların yeniden yapılması beraberinde kentsel dönüşüm olacak. Korkunç bir maliyet ve çok da zor. İnsanların her birinin hukukunu korumak gerekiyor. Bunun organize etmek oldukça zor. O kadar zor bir şeyi inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapacağız” dedi.

Kocaeli’de de İstanbul’da da başaracağız

Katırcıoğlu, “Kocaeli’mizde de İstanbul’umuzda da başaracağız inşallah. Sadece devletin elini uzatmasıyla olmaz millet de elini uzatacak. O kötü anı yaşamamak için bunu yapacağız. Şimdi 6 Şubat’tan beri orada büyük bir çalışma var. 13 milyon kadar insan konteyner kentlere yerleştirildi. Her gün onlara 3 öğün yemek çıkıyor. Bizim ilimizde de kalan depremzedeler var. Devlet 13 milyona bakıyor. Milletimiz, derneklerimiz hepimiz oraya aktık evet ama bu çalışmalar halen devam ediyor. Devletin büyük bir bütçesi buraya akıyor. Yeniden şehirler imar ediliyor. Sadece oturdukları binalar değil, hastaneler, okullar, yollar, işyerleri hepsi yeniden kuruluyor” dedi.

‘Yanlışlıkla oldu’ dediğiniz belediyeler çok daha yüksek oyla alacağız

Emekli maaşları ve yerel seçimler üzerine de konuşan Katırcıoğlu, “Yaşadığımız bu felaket nedeniyle başımızın tacı olan emeklilerimizin maaşlarında yeteri kadar artış sağlayamadık bunu biliyoruz. 1 Ekim’de açılacak meclisimizde gündemimizdeki ilk madde bu olacak. Emekli maaşlarının iyileştirilmesi üzerine çalışmalarımıza başlayacağız. Cumhurbaşkanımız da konunun bizzat takipçisidir. Beraberinde teskereler var. Libya teskeresi vesaire, onlar da meclise gelecek. Bütçe var. Yeni dönemde çok yoğun bir yasama dönemi bizi bekliyor. Hemen arkasında yerel seçimler var. Tekrar ak belediyeciliğin devamını sağlayabilmek, kısa olarak verdiğiniz, yanlışlıkla oldu dediğiniz, İzmit’i de alacağımız, İstanbul ve Ankara’yı da çok daha yüksek oyla alarak Ak Parti belediyeciliğiyle, insanca yaşayacağımız şehirleri yeniden inşa ve ihya sürecine başlayacağız” şeklinde konuştu

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort