Katlanabilir iPhone, sosyal medyayı salladı! İşte görseller

Katlanabilir akıllı telefonda rekabet büyümeye devam ediyor. Apple ise bu pazara daha davranışlarında ölçülü yaklaşıyor. Birçok rakibi çok sayıda model çıkarmış bulunmasına rağmen, Apple’dan hemen hemen katlanabilir iPhone görmedik. Ancak fan yapımı katlanabilir iPhone konsepti olabildiğince şık duruyor.

Katlanabilir iPhone bu şekilde mi olacak?

Çinli toplumsal medya platformu BiliBili’de gösterilen yeni bir konsept çalışması, hızlıca internette viral oldu. iPhone V adlı katlanabilir modeli sergileyen fan projesi, Samsung Galaxy Z Flip’e benzer şekilde dikey olarak katlanıyor.

Fan yapımı iPhone V, iPhone’un dahili bileşenlerini ikiye bölüyor. İki ayrı parçanın üst üste katlanması kararında dizüstü bilgisayar gibi durabilen iPhone bizleri karşılıyor. Konsept tasarım, katlanabilir ekranın iyi mi görüneceğine yer veriyor.

Tasarımı hazırlayan kişi, iPhone V’nin iki ayrı bölümden oluşacağını düşündü. Cihazın alt kısmında yonga seti ve belleği içeren anakart bulunurken; üst tarafta ise batarya, sensörler ve kamera yer alıyor. Projeyi bir adım öteye götürmüş olan Çinli kullanıcı, iPhone tasarımını 3D yazıcı kullanarak gerçeğe dönüştürdü.

Konsept çalışması ilaveten reel bir reklam filmi gibi hazırlandı. iPhone V’nin 5G bağlantısına haiz bulunduğunu ve A16 Bionic yonga setinden enerjisini aldığını belirtti. Katlanabilir monitör Super Retina XDR iken, ön tarafta ise 12 Megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

Çin’deki bu iPhone konsepti dikkat cazibeli olsa da, Apple’ın bu hususta rastgele bir çalışması olup olmadığını bilmiyoruz. Raporlar, firmanın en erken 2024-2025’te katlanabilir iPhone tanıtabileceğini ortaya koydu. Apple’ın hiç bir tutanağı doğrulamadığını da hatırlatalım.

Peki siz bu mevzu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı dikkatsizlik etmeyin!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort