Kavanoza bir tutam ekleyin, turşu erimesini unutun!
Erimeyen ve köpüklenmeyen turşu yapmanın sırrını sizler için araştırdık. Turşu kurarken bu hatayı yapmazsanız, kütür kütür yiyeceksiniz…
ensonhaber.com
Lezzetli sebze ve meyveleri, hususi bir tatta sene süresince yememizi elde eden turşulama yöntemi, eski zamanlardan beri tercih edilmektedir.
Tuz, limon, sirke karışımıyla fermente hale getirilen yiyecekler, ekşi bir lezzete sahiptir.
Turşular yazın kavanozlanır ve kışın afiyetle yiyecek suretiyle beklenir.
Salatalık, biber, fasulye, havuç, pancar başta olmak suretiyle bin bir çeşit turşu oluşturmak mümkündür.
Evde turşu yaparken en korkulan kısım ise erimesi ve köpüklenmesidir.
Peki, erimeyen turşu iyi mi yapılır? Kıtır kıtır ve sert turşu yapmanın püf noktaları nedir? İşte işin sırrı…
Erimeyen turşunun sırrı
Hazırladığınız turşu suyunun içine birkaç kişniş tohumu ekleyin.
Turşu suyunu ilkin kaynatıp sonra ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri bulunmasına itina gösterin.
Turşu kurarken sofra tuzu değil kaya tuzu tercih edin.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.