Kaya Koruğu Nedir, Nerede Yetişir? Kaya Koruğu Nerede Bulunur?

Masterchef All Star maratonunda haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan tavuklu soslar istedi. mavi takımdan her bir yarışmacı kırmızı takımla eşleşti ve tavuk soslarından birini yaptı. Düello şeklinde oynanan oyunda her menü için süre 15 dakika oldu. Eşleşmelerin sonrasında oyunu mavi ekip kazandı. Dokunulmazlık oyununu kaybeden kırmızı ekip yarışmacıları gecenin ikinci etabında bireysel dokunulmazlık için kaya koruğu ile yaratıcı tabak hazırladı. Yarışmacılar kaya koruğu ile tabak hazırlarken monitör başındaki seyirci de kaya koruğu nedir, nerede bulunur sorularına cevap aradı. Peki, Kaya koruğu iyi mi bir bitki? İşte yanıtı..

KAYA KORUĞU NEDİR?

Merak edenler için derhal söyleyelim ki Kaya koruğu ya da crithmum ailesinden bir nebat olup, yaprakları mezelerde ve salatalarda kullanılır. Tuzlu tadı ile her insanın beğenisini kazanır.

KAYA KORUĞU NEREDE YETİŞİR?

Kaya koruğu kaya üstünde tabi yetişir. Denize sevdalı bir nebat türü olan Kaya koruğu daha fazla Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarında görülür. Deniz suları ve rüzgarlarla dövülmüş, yıpranmış, üstünde oyuklar oluşmuş kayalar ve kayalıklar kaya koruğunun tabii yetişme alanlarıdır. Bu nedenle içinde yüksek iyot bulunur. Tuzlu tadını denizden alan Kaya koruğu baharatlı tadı da büyüdüğü kayalıklardaki vitamin ve minerallerden alır.

KAYA KORUĞU NEREDE BULUNUR?

Kaya koruğu son aşama şifalı ve leziz bir bitkidir. Bunun yanısıra ekonomik kıymeti de olabildiğince yüksektir. Doğal yetişme ortamında her mevsim yetişse de kış aylarında bulunması nadirdir. Bahar mevsiminde çiçeklerini açmaya başlayan kaya koruğu yaz mevsiminde olgunlaşır. Salata ya da mezelerde kullanılabilen kaya koruğu aktarlarda ya da büyük süpermarketlerde bulunabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort