Kaymakam nasıl olunur? Kaymakam olma şartları neler?

Meslek seçimlerinde maksimum dört gözle beklenen mesleklerden bir tanesi de kaymakam. Üniversite için tercih meydana getirecek adaylar kaymakam mesleğine dair birçok ayrıntıyı merak ediyor. Peki, kaymakam iyi mi olunur? Kaymakam olma şartları neler?

KAYMAKAM KİMDİR, NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru olması ile birlikte mühim bir makam olarak Kaymakamlık ön plana çıkar. Bu kapsamda Kaymakam olabilmek için ise birtakım kriterlerin yerine getirilmesi gerekir.

KAYMAKAM NASIL OLUNUR?

Devletin en mühim memuriyetleri içinde bulunan Kaymakamlık, ülkenin şehirlerindeki ilçelerde ve birtakım değişik bölgelerde görevini yerine getirir.

iktisadi, işletme, idari, ekonomi ve hukuk fakülteleri gibi bu biçim üniversitelerin 4 senelik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Buradan mezun olan kişiler sınavına girerek lüzumlu olan puanı alır. Bunun arkasından 4 değişik mülakat bulunmaktadır. Yazılı ve sözlü olarak meydana getirilen mülakatlar neticesinde bu biçim şeyleri geçen kişiler aday haline gelir.

Kaymakamlık 657 sayılı devlet memuru kanunu kapsamında ele alınan kriterler doğrultusunda gerçekleştirilir. Bu doğrultuda 4 senelik lisans mezunu olarak işletme, iktisat, yönetim ve İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk Fakültesi gibi bölümlerini başarıyla bitirmek gerekir. Bunun arkasından alakalı mülakat üstünden iyi bir puan almak gerekir. Puanı alan kişiler değişik kriterler doğrultusunda ele alınan mülakatlara giriş yapar. Bu mülakatlar sözlü ve yazılı olarak ele alınır. Daha sonrasında adayları üstünden sıralamada en mühim kişiler ülkenin değişik bölgelerine Kaymakam olarak atanır.

KAYMAKAM OLMA ŞARTLARI NELER?

Sırası ile belli başlı kriterleri tamamladıktan sonrasında hepimiz Kaymakam olmak için aday olabilir. En mühim devlet memurluklar içinde bulunan Kaymakam olma konusunda, sırayla lüzumlu kriterlerin kusursuz tamamlanması önemlidir.

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– Gerekli olan sıhhat raporunu elde etmek

– 35 yaşını geçmemek

– Kaymakamlık için alakalı mülakat sınavına girmek ve lüzumlu puanı almak

– Lisans bölümleri olarak işletme, iktisat, İktisadi ve İdari Bilimler ile hukuk fakültelerinden mezun olmak Genel çerçevede bu ve aynısı gibi kriterlerin yerine getirilmesi ile birlikte Kaymakam olma yolu açılır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort