Kazanan Ercan ve tepkililer oldu! CHP’de liste değişiyor

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP Kocaeli, bugün il kongresini gerçekleştiriyor. 642 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede İl Başkanı Bülent Sarı’nın yönetim listesi açıklandı. Kurultay delege listesinde önerdikleri isimlerin yer almamasına tepki gösteren başta CHP İzmit İlçe yönetimi ve bazı partililer kurultay delegeliği ve İl Disiplin kurulu adaylar listeden çekilmek için istifa etti.

OY KULLANMAYACAKLARDI

Kurultay delegelerinin istifa etmesi sonrası kongrede kriz yönetimi süreci başladı. Başta Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı olmak üzere bazı partililer Ercan ve isitfa edenleri ikna etmeye çalıştı. Kurultay delegeliğinden çekilen İzmit yönetimi aynı zamanda oy kullanmayacaklarını da ifade etti.

“LİSTE DEĞİŞECEK”

Uzun süren ikna çalışmaları sonrası Gökhan Ercan ve istifa eden isimler ikna edildi. Bülent Sarı’nın listesinde değişikliğe gidilecek. Kriz sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Göreve geldiğimizde örgüte rağmen iş yapılmayacağını ifade etmiştim. Ben de başında olduğum örgütün taleplerini iletmek için bir tavır orataya koydum. Milletvekili ve ilçe başkanları ile süreci görüşecek sorunu çözdük. Oylamaya devam edeceğiz. Liste değişti. Taleplerimiz yerine getirdiler” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort