Kılıçdaroğlu’ndan ‘seçim’ ve ‘6.5 milyon genç’ vurgusu: Önümüzde olağanüstü bir olay var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul uygulamaları kapsamında bugün Sarıyer’deki 50.Gençlik Kampı Toplumsal Demokrat Siyasetler Eğitimi’nde CHP’li ergenler ile buluştu.

Etkinliğe Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP’li milletvekilleri, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Lideri Şükrü Genç ve CHP Gençlik Kolları temsilcileri katıldı.  

“HERKES ÜMİTSİZLİĞE KAPILABİLİR ANCAK CHP’Lİ GENÇLER KAPILAMAZ”     

Kemal Kılıçdaroğlu, “Burada hocalarımız güzel şeyler anlatıyorlar size. Geçmişte yaşadıkları anılarını sizlerle paylaşıyorlar. Ben de onların bir kısmını vakit zaman dinlerim. Hakikaten hoş. Zira yaşamın hoşluğu birazcık da espriye bağlıdır. Latife, komiklik yapmayı sakın ha unutmayın. Güler yüzlü olmayı sakın unutmayın. Asla ve katiyen karamsar olmayın. Ümitsizlik bizim kitabımızda yazmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşı en sorun şartlarda verilmiştir ve hiç kimse ümitsizliğe kapılmamıştır. O nedenle efendim baskı var, tweet bile atamıyoruz. Çok karamsar bir ortam var. Ümitsizliğe kapıldım. Herkes kapılabilir ama Cumhuriyet Halk Partili gençlerin ümitsizliğe kapılma, hakları ve yetkileri yoktur. Siz umudu büyüten şahıslarsınız. Umudu büyütmek zorundasınız. Zira sizler geleceği inşa etmek için yola çıkan şahıslarsınız. Cumhuriyet Halk Partililerin her birisinin ayrı ayrı misyonu sıhhatli ve dengeli bir geleceği inşa etmektir. Siz geleceği inşa edeceksiniz. Geleceği iyi mi inşa edeceğiz? Demokratik yollarla geleceği inşa edeceğiz. Demokrasiden katiyen ve katiyen taviz vermeyeceğiz. Baskı kurabilirler, sertlik uygulayabilirler ama ihmal etmeyin sabırla, umutla, sıhhatli ve dengeli adımlarla güzel bir geleceği daima bir arada inşa edebilelim” dedi.  

“HERKESİN KARARLILIKTA SANDIĞA GİTMESİNİ İSTEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, “Bir, sakın ola ki ‘Ya sandığa gitmesek de olur, bugün birazcık işlerim var’ katiyen demeyeceğiz. Demeyeceğiz, dedirtmeyeceğiz de. Herkesin kararlılıkta sandığa gitmesini isteyeceğiz. Yanlış hatırlamıyorsam 6 buçuk milyon genç birinci sefer sandığa gidip oy kullanacak. Fevkalâde bir şey. Geçmiş seçimlerde herkes birebir partiye oy verse dahi 6 buçuk milyon genç birinci sefer sandığa gidip demokrasiden yana oy kullandığında Türkiye’nin tarihini değiştirecek. Aslında önümüzde mükemmel bir vaka var. Nedir biliyor musunuz? Dünya bürokrasi tarihine bırakacağınız güzel bir miras var. Otoriter bir idaresi, demokratik formüllerle sandığa giderek. Dünya bürokrasi zamanı Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin otoriter bir idaresi demokratik yollarla değiştirdiklerini görecek ve tarih bunu yazacaktır. Tahminen bunun bilincinde değilsiniz. Kullandığınız oyun altın bedelinde bulunduğunu tahminen bilmiyorsunuz. Tahminen kavrayamıyor tüm gençlerimiz ama sandığa gidip oy kullandığınızda tıkanan tüm demokratik kanalların gene açılmasını elde eden bir güç olarak ortaya çıkacaksınız. Bu sizin için ne kadar kıymetli? Bilmiyorum ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği ve bekası için oldukça değerli” dedi.

CHP önderi kelamlarını Seçimler tahminen üniversitelerin aleni olduğu bir periyotta olacak. Hasebiyle öğrencilerin ikametgahlarının bulunmuş olduğu yerle öğrenim gördükleri kentler ortasında ayrım olabilir. Orada size daha büyük bir görev düşüyor. O gençlerin sandığa gidip oy kullanmalarını sağlamanın yolunu ve usulünü bulacaksınız. Gerekirse biz herkes Cumhuriyet Halk Partililer olarak seferber olacağız. Ya kayıtları aldıracağız, sandığa götüreceğiz ya da göndereceğiz, gidip oy kullanacaklar” diye konuştu.  

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort