Kim bu İzmitli esnaf? Yaşadığı zulmü sosyal medyadan anlattı!

Kocaeli’de aktif gazetecilik de yapan Nurşah Şahin Köseoğlu’nun Nisan ayında aldığı evde kiracısıyla yaşadığı sorunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla anlattı. Köseoğlu’nun “Çıldırmamak elde değil” başlıklı yazısıyla kaleme aldığı paylaşım: “Nisan ayında arabamızı satıp, üzerine ev kredisi çekip, onunda üzerine eşten dosttan elden altın, euro, dolar alarak ev sahibi olduk. Aldıktan birkaç gün sonra eve kendimiz taşınacağımız için noterden ihtarname çektik. Yasal süreç olan 6 ayın tamamlamasına 15-20 gün kaldı. Evi alırken eşimle konuşan kiracı, Ağustos, Eylül ayı içinde taşınabileceğini en geç yasal süreci tamamlayıp Ekim ayında evden mutlaka çıkacağını belirtti.

“İLK DEFA MUHATAP OLDUK”

Bizde buna istinaden en geç Ekim ayı sonunda taşınacağımızı düşünerek çocuğumuzu aldığımız eve yakın bir okula kaydını yaptırdık. Şu an kirada oturduğumuz evden okula servis olmadığı için, küçük bebeğimle birlikte minibüs ile yaklaşık 1 saat yol gidip, okulun kapısında saatlerce bekleyip tekrar 1 saatte eve geri dönüyoruz.  İzmit esnaflarından olduğunu öğrendiğimiz kiracımızı birkaç gün önce arayıp ilk defa muhatap olduk.

“BAŞIMIZI DERDE SOKTUK”

Özet olarak; Annesinin sağlık problemleri dolayısıyla taşınamayacağını söyledi. Ben de kirada oturduğumuzu ve zor durumda kalacağımızı anlattım. Yaklaşık 10-15  dakikalık konuşmanın ardından şahsın son cümlesi “MAHKEMEDE GÖRÜŞELİM” oldu. Bugüne kadar adliyenin önünden dahi geçmeyen biz, ev alarak başımızı derde soktuk. Ev alarak hata mı yaptık? 6 ay yasal süre tanınmış ve dolduğu halde emniyet güçleri neden müdahale etmiyor?

“YAŞADIĞIM STRES VE ÜZÜNTÜ NE OLACAK?”

Peki biz şimdi neden mahkeme sürecine gidiyoruz? 6 aydır kiracım çerez parası bile etmeyen çok cüzi bir fiyata evimde otururken, ben 5 katı fazla kira ödemeye ne kadar daha devam edeceğim? Mahkeme kaç ay sürecek? Geçen süre zarfında yapılacak olan tadilat, nakliye gibi masraflar 2, hatta 3 katına çıkmış olacak. Bunun bedelini neden biz ödemek zorunda kalıyoruz? Çocuğumu karda kışta okula nasıl götürüp getireceğim? Hepsi bir kenara manevi olarak yaşadığımız stres ve üzüntü ne olacak?”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort