Kimsenin bilmediği etki! Sağlıklı, lezzetli diye fazla tüketilirse ya öldürüyor ya delirtiyor

1- Soya sosu

Soya sosu bir oldukça kişinin yemeklerinde kullanmaktan hoşlanılmış olduğu bir üründür. 2013 senesinde ABD’de meydana getirilen bir çalışmada genç bir insanın 1 şişe soya sosunu içebileceğini iddia edip içen insanın durumu ele alındı. 1 şişe soya sosunu içtikten sonrasında nöbet geçirip bilincini kaybeden genç erkeğe şiddetli dehidrasyon ve aşırı oranda sodyum teşhisi konuldu. Soya sosunun kafi oranda kullanımında asla bir zarar yokken aşırı tüketiminin felce kadar götürebilir.

2- Çay

2014 senesinde 56 yaşlarında bir adam, oldukça fazla çay içmenin niçin olduğu böbrek yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Günde aşağı yukarı 16 bardak içtiği ortaya çıktı ve bu da bu korkulu sonuçlara yol açtı. Böbrekleri, siyah çayda bulunan bir kimyasal olan oksalattan zarar gördü. Bu neticelerle karşılaşmamak için günde 6 fincandan fazla siyah çay içmemek gerekiyor.

3- Hindistan cevizi

Biraz Hindistan cevizi yemenin asla kimseye ziyanı yoktur. Ancak 2 yiyecek kaşığından fazla Hindistan cevizi yerseniz halüsinasyonlar görmeniz an meselesi diyebiliriz.

4- Diş macunu

90’lı yılların başlangıcında tümdiş macunu tüplerinde şu şekilde yazıyordu: “Yutmayın, bezelye büyüklüğünden fazlasını kullanmayın.” Bunun nedeni diş macunlarının içerisinde bulunan florür maddesidir. Diş macunu yutulması durumunda midede rahatsızlıklara niçin olabilir. Bu yüzden diş fırçanıza fazla oranda diş macunu almaktan kaçının.

5- Ton balığı

Pek oldukça şahıs oldukça fazla ton balığı yemenin tehlikeli olabileceğini biliyor. Ancak bilmeyenler için hatırlatmakta yarar var. Bazı ton balığı türleri diğerlerinden daha oldukça cıva içerir. Bu yüzden ayda 1 veya 2 kez belli aralıklarda ton balığı tüketilmelidir.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort