Kinoalı pilav nasıl yapılır? Bezelyeli kinoa pilav tarifinin malzemeleri neler?

Bezelyeli kinoa pilavı tok tutması vasıtası ile sıkça tercihe dilen bir lezzet. Kinoa tok tutmanın yanı sıra glüten ve çölyak hastaları tarafınca tercih edilmektedir. Peki, kinoalı pilav iyi mi yapılır? Bezelyeli kinoalı pilav tarifinin malzemeleri neler?

İşte bezelyeli kinoa pilav tarifi…

BEZELYELİ KİNO PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

– 1 orta boy soğan doğranmış

– 3 diş sarımsak kıyılmış

– 1 çay kaşığı zerdeçal

– 1 çay kaşığı köri tozu (isteğe bağlı)

– 1/2 bardak haşlanmış bezelye

– Tuz/karabiber

– 1 bardak kinoa

– 2 yiyecek kaşığı zeytinyağı

– 2 bardak su

BEZELYELİ KİNOA PİLAVI NASIL YAPILIR?

Orta alevde zeytinyağında soğan ve sarımsağı 3 dk soteleyin. Zerdeçal ve köriyi de ilave edip karıştırın. Su, tuz ve karabiber ilave edip, kaynama noktasına getirin.

Kinoayı ilkin soğuk sudan geçirip yıkayın, sonrasında kaynar suya atıp, karıştırın ve pişmeye bırakın. 10 dk pişirin, sonrasında bezelyeleri de ilave edip karıştırın, 5 dk daha pişirip, bütün suyu çektiğinden emin olun.

Bezelyeli kinoa pilavınızı sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort