Kırşehir’de Mucur Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı’na soruşturma

İddiaya göre Mucur ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan L.K.’nin esnaflık faaliyeti için kullandığı krediyi kanıtlama edememesi ve amme zararına niçin olması gerekçesiyle ‘görevi kötüye kullanmak’ suçunu işlediği gerekçesiyle ile alakalı dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede Mucur ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifinde yaşanmış olan vaka sonrasında, adli merciler tarafınca tahkîkat başlatıldı. Soruşturma içinde 10 şahıs ile alakalı iddianame hazırlandı.

Yapılan incelemeler sonucunda, birimdeki birtakım görevlilerin usulsüzlükler yapmış olduğu ve bu şekilde amme kaynaklarını israf ettikleri belirleme edildi. Konuyla alakalı olarak, görevli kişiler ile alakalı yasal prosedür başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli L.K.,’nin esnaflık faaliyeti için kullandığı parayı kanıtlama edemediği krediyi kullanarak amme zararına niçin olması ve rolü kötüye kullanma suçunu işlediği, suçun işlendiği tarihlerde ise kontrol kurulu üyeleri H.T. , V.K.,’nin Kooperatifler Kanunu 2-3. maddesi gereği cezalandırılmaları istek edildi.

Kamu kaynaklarının israf edilmesi gibi durumların önlenmesi için bütün kurumların daha dikkatli ve hassas çalışması adına başlatılan tahkîkat sürüyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort