Kışın D vitamini depolarını fullüyor! Bu balığı yiyenler kolesterol nedir bilmeyecek

Hava değişimi etkileriyle yaygınlaşan enfeksiyon hastalıkları, düşük bağışıklık ve vitamin eksiklikleri çoğu sorunu de bununla beraber getiriyor. Özellikle güz aylarındaki geçiş sürecinde dengeyi oluşturmak zorlayıcı olabilir.

Beslenme düzeninin değişmiş olduğu bu zamanda balık tüketimi mevsiminin de geldiğini anlıyoruz. Hastalıklardan korunmak için ise beslenme düzenine ekstra ehemmiyet verilmesi gerekiyor.

Özellikle kış aylarında sağlığımız için daha dikkatli olmak gerekiyor. Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi balık da sıhhat için kesinlikle tüketilmesi ihtiyaç duyulan gıdalardan biri. Peki, palamut balığının çoğu hastalığa karşı olağanüstü etkisinde bırakır taşıdığını biliyor muydunuz?

Uzmanlar, kış aylarında haftada 2 kez balık tüketilmesi icap ettiğini vurguluyor. Sağlığa etkili faydalar elde eden balığın da tesirleri çeşitlerine göre farklılık gösteriyor.

Palamutun öteki balık çeşitlerine göre çok daha yararlı olduğu biliniyor. Hastalıklara karşı etkili bir koruma elde eden palamut, kalp hastalığı ve nüzul gibi hastalıkların önüne geçmede olabildiğince etkili.

Kolesterolü iyileştiren palamut sinir sistemine karşı da yararlı etkisinde bırakır barındırıyor. Sinir sistemindeki fena hücrelerin oluşumuna karşı bir kalkan rolü görebilir.

Palamut balığının meçhul tesirleri içinde saç sağlığı da var. Düzenli tüketimde saç sağlığını müspet etkileyen bu balık türü, saç dökülmesi ya da saçkıran gibi problemleri ortadan kaldırabilir.

Bol oranda potasyum içeren palamut balığı, uzmanlar tarafınca kolesterol sorunu yaşayan kişilere öneriliyor. Yüksek kolesterolün önüne geçerek bir balans oluşturan palamut, kan basıncını azaltarak kolesterol problemlerinin en aza inmesini sağlar.

Ciltte oluşan lekelenmeyi azaltan palamut, derli toplu tüketildiğinde cildinizin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Zengin gıda değerleri vasıtası ile ciltteki bütün lekeleri yok etmede etkili bir ilaçtır.

Göz sağlığına iyi geldiği belirtilen palamut balığı görme bozukluklarını iyileştirmede etkilidir. Özellikle gece görüşünün gelişmesini sağlayabilir. Yüksek gıda değerine haiz bu gıda, göz sağlığını güvenliğini sağlamak adına tüketilmesi gerekli olanlar içinde yer alıyor.

Diş sağlığı üstünde de tesirleri bulunan palamut, daha kuvvetli dişlere haiz olmak için tüketmeniz ihtiyaç duyulan besinlerden. Diş üstünde oluşan deformeleri iyileştirme tesiri bulunuyor. Aynı zamanda yeni çıkacak dişlerin daha sıhhatli olmasını sağlıyor.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort