KONGREDE İNANILMAZ OLAYLAR! “Haydar Akar organize etti” dediler ve terk ettiler

İlçe kongrelerini tamamlayan CHP Kocaeli, bugün il kongresini gerçekleştiriyor. 642 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede İl Başkanı Bülent Sarı’nın yönetim listesi nedeni ile tartışmalar çıktı. Kurultay delegesi ve disiplin Kurulu üyesi seçilen bazı isimler listeye tepki göstererk listeden çekildi. Daha sonra açıklama yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, Örgüte rağmen iş yapılmayacağını ifade ederek tavır koyduklarını belirtti.

İZMİT ÇEKİLDE KÖRFEZ KALDI

İlçe Başkanı Ercan, oy kullanacaklarını ve listenin değişeceğini ifade etmişti. İlerleyen saatlerde kriz yine çözülemedi. Liste değişikliğinen memnun olmayan İzmit Örgütü kongreden çekildi. İzmit İlçe Örgütü delegeleri kongrede oy kullanmayacak. Liste krizinin bir diğer parçası olan Körfez Örgütü ise oy kullanma kararı aldı.

GÖKHAN ERCAN SERT KONUŞTU

Salonu terk etmeden önce açıklama yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Vekil bizi gezdirken içeride arkadaşlar operasyona devam etmiş. Dilekçe verdiğimiz arkadaşları listeye almadılar. Diğer ilçelerin eksiklerini yerine getirerek CHP İzmit’i gözden çıkardılar. Haydar Akar ilçe başkanlarını organize etti. Coşkulu bir kongre geçirmek isterken Akar’ın Bütün Kocaeli örgütünü getirdiği nokta bu. Kongrenin geldiği noktayı gördük. İzmit ilçe olarak kurultay delegesi il yönetimi ve disiplin kurulllarından verdiğimiz tüm adayları çektik. İl başkanı kendi tasarrufu ile yazdığı arkadaşlar kaldı. Kongreyi terk ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort