Koronavirüs pirola varyantı nedir? Covid 19 pirola varyantı belirtileri neler?

Koronavirüs olayları yeni pirola varyantının ortaya çıkmasıyla yeni bir istila yaşanabileceği iddialarını gündeme getirdi. Pirola varyantına dair teferruat merak ediliyor. Peki, Koronavirüs pirola varyantı nedir? Covid 19 pirola varyantı emareleri neler?

Koronavirüs olay sayılarının tekrar artması, belirleme edilen “Pirola” isimli varyantın daha bulaşıcı bulunduğunun dile getirilmesi, Covid-19 endişesini bir kez daha arttırdı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona olaylarında dünya çapında artış olduğu konusu ile ilgili uyardı.

Yeniden gündemde geniş bir halde bulunan Covid-19 olayları ve yeni varyant, yeni bir istila dalgası yaşanabileceği iddialarını gündeme taşıdı.

Pirola olarak adlandırılan Covid-19’un yeni varyantı BA.2.86’nın tesirleri ve yayılma şekli, başta Dünya Sağlık Örgütü olmak suretiyle birçok ülkedeki salgınla savaşım kurumları tarafınca büyük bir dikkatle izleniyor.

Uzmanlar, korona enfeksiyonları ve hastaneye yatış oranlarında ABD, Avrupa ve Asya’da artış kaydedildiğini fakat bu sayıların geçmiş dalgalarda yaşanmış olan zirvelerin oldukça gerisinde olduğuna işaret ediyorlar.

COVİD PİROLA VARYANTI NEDİR?

Bilim insanlarının gözü BA.2.86’nın üstünde zira 2023’ün büyük bölümünde baskın varyant olan XBB.1.5’e kıyasla yeni varyant, Spike proteininde 35 mutasyona haiz Omicron’un alt türü bir varyant.

Bu mutasyon, varyantın daha bulaşıcı olduğu, daha süratli yayılabileceği, daha oldukça insanoğlunun enfekte bulunmasına yol açabileceği endişesine yol açtı.

Ancak ABD’de iki bağımsız laboratuvarda yürütülen deneyler oldukça büyük endişeye gerek olmadığına işaret ediyor.

PİROLA VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

Omicron’un ‘yüksek kaygı veren’ yeni bir alt türü olan pirola’nın ortaya çıkan yaygın ve ilk emareleri içinde ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve rahatsız edici vücut ağrıları görülür. Bir önceki varyant olan eris ve öteki varyantlara göre tat-koku kaybının daha azca yaşandığı pirola virüsünde covid aynısı semptomların görülme ihtimali yüksektir.

Genel olarak pirola varyantı emareleri şunları içerir:

– Ateş

– İnatçı öksürük

– Baş ağrısı

– Boğaz ağrısı

– Halsizlik, yorgunluk

– Kas ve vücut ağrıları

– Burun akıntısı

– Tekrar eden hapşırık

– Zaman vakit soluk alma güçlüğü

Pirola varyantı kişiden şahsa değişkenlik izah edebilir ve birtakım kişilerde semptom göstermeden ortaya çıkabilir. Her alemet yayınlayan şahıs pirola varyantı ele geçirilmiş olmayabileceği gibi semptom göstermeyen bireyler de pirola virüsüne ele geçirilmiş olabilir. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan ve süreğen hastalığa haiz kişiler de daha ciddi semptomlar doğurabilir. Bu doğrultuda varyantın belirlenmesi için covid testi yaptırılması sıhhatli sonuçlar verecektir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort