Kovid-19’un yeni hali Eris varyantı: İngiltere’de 7 vakadan biri…

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansına (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni olaydan birini oluşturuyor. Eris, yüzde 39,4’le vakaların aşağı yukarı yarısını oluşturan Arcturus’tan sonrasında İngiltere’de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti. Yetkililer, dünya çapında Kovid-19 olaylarındaki artışın sürmesi nedeniyle durumu yakından izlediklerini bildirdi.

İngiltere’de Kovid-19 enfeksiyonlarına ve aşılama oranlarına dair sayıları tahmin eden Zoe Kovid-19 Sempton Çalışmasına göre, 4 Temmuz’da 606 bin 656 olan tahmini olay sayısı, 200 bin artarak 27 Temmuz’da 785 bin 980’e yükseldi.

KAPALI ALANLARDAKİ ETKİLEŞİM VE BAĞIŞIKLIĞIN AZALMASI ARTIŞA NEDEN OLABİLİR

Uzmanlar, ülkede Kovid-19 olaylarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz’da gösterime girmesinin sonrasında milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. İnsanların kapalı ve kifayetsiz havalandırılan alanlarda, yakın mesafede bir araya gelmesinin, bulaşma oranlarını artırmış olabileceği değerlendiriliyor.

Hastalığa karşı bağışıklığın azalması ve Kovid-19 aşılarının üstünden muayyen bir müddet geçmesinin de vakalardaki artışa niçin olabileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort