KPSS soruşturmasında savcılık soruşturma müsaadesi istedi

Sosyal medyada, 31 Temmuz’da meydana getirilen Kamu İşçisi Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların, imtihandan evvel bir yayınevinin tecrübe etme kitaplarında yayınlandığı tarafında ağır halde paylaşımlar yapıldı.

Bunun üstüne Devlet Denetleme Şurası (DDK), 2022-KPSS’ye yönelik argümanlarla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üstüne savcılık tarafınca tahkîkat açarken, Yüksek Öğretim Heyeti (YÖK) da yönetimsel araştırma başlattı.

Sızdırılma belirleme edilemedi

YÖK tarafınca hazırlanan ön araştırma raporu, geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Raporda, sav edilmiş olduğu suretiyle sınav sorularının daha evvel sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı belirtildi.

Ancak savcılık, imtihanda çıkan 4 soru tarafınca ‘şaibe’ savlarının ortaya çıkartılması için, periyodun ÖSYM Lideri ile sorumlular ile ilgili tahkîkat müsaadesi istek etti.

Danıştay’a itiraz

Bazı amme vazifelileri ile ilgili tahkîkat müsaadesi verilirken, kimi amme vazifelileri ile ilgili müsaade verilmediği öğrenildi.

DHA’nın haberine nazaran savcılık, YÖK’ten gelen raporla birlikte, tahkîkat kapsamında elde edilmiş bütün detayları bir belge durumunda Danıştay’a göndererek, bazı amme vazifelileri ile ilgili tahkîkat müsaadesi verilmemesine itiraz eti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort