Kremalı tavuk nasıl yapılır? Kremalı tavuk tarifinin malzemeleri neler?

Yemek yapmak için fazla tarihi olmayan kişiler kremalı tavuk yemeğini tercih edebiliyor. Az malzemeyle hazırlanarak zamandan kazandıran kremalı tavuk tarifini sizler için derledik. Peki, kremalı tavuk iyi mi yapılır? Kremalı tavuk tarifinin malzemeleri neler?

İşte kremalı tavuk tarifi…

KREMALI TAVUK İÇİN MALZEMELER NELER?

– Kuşbaşı dilimlenmiş 600 gram tavuk but

– 1 yiyecek kaşığı ayçiçeği yağı

– 1 yiyecek kaşığı tavuk çeşnisi

KREMALI TAVUK SOSU İÇİN MALZEMELER

– 1 yiyecek kaşığı ayçiçeği yağı

– 1/4 su bardağı su

– 500 gram ayıklanmış istiridye mantarı

– 4 dal ayıklanmış taze kekik

– 2 diş sarımsak

– 2 çay bardağı bardağı krema

kremali-kekikli-tavuk-tarifi.jpg

KREMALI TAVUK NASIL YAPILIR?

Derin bir kapta tavuk, çeşni ve ayçiçeği yağını iyice harmanlayın. Harmanlama prosedürü gerçekleşirken, pişmesini gerçekleştireceğiniz tavayı ısıtın. Tavukları yüksek alevde birkaç dakika sürmek suretiyle mühürleyin. Mühürleme gerçekleştikten sonrasında tavukları dinlenmeye alın.

Aynı tavaya ayçiçeği yağını ekleyin. Üzerine mantarları alıp soteleyin. Sotelenen mantarlara kekik ve sarımsak ekleyin. Mantarları ayrı bir kaba alın. Tavayı temizleyin.

Temizlenen tavanın üstüne su ekleyin. Su kıvam almaya başlayınca dinlenen tavukları tavaya alın.

Tavuklara krema ilave edip 5 dakika kadar pişirin.

Kremalı tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort