Krokanlı tel kadayıf sarma nasıl yapılır? Krokanlı tel kadayıf sarması tarifinin malzemeleri neler?

Çay ve kahve saatlerinize eşlik edecek lezzetlerden bir tanesi de krokanlı tel kadayıf sarması. Gelinim Mutfakta yarışmasında krokanlı tel kadayıf sarması yapılmasının sonrasında tanım merak mevzusu oldu. Peki, krokanlı tel kadayıf sarma iyi mi yapılır? Krokanlı tel kadayıf sarması tarifinin malzemeleri neler?

İşte krokanlı tel kadayıf sarması tarifi…

KROKANLI TEL KADAYIF SARMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

Muhallebili için:

– 1 tane yumurta

– 4 çorba kaşığı un (70 gr)

– 2 çorba kaşığı buğday nişastası (30 gr)

– 4 çorba kaşığı şeker (60 gr)

– 2 çorba kaşığı tahin (17gr)

– 1 paket vanilin

– 1 çorba kaşığı tereyağ (30gr)

Kadayıf için malzemeler:

– 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf

– 2 çorba kaşığı tereyağ (60gr)

– 1 çorba kaşığı pekmez (10gr)

– 4 çorba kaşığı şeker

Krokan için malzemeler:

– 4 çorba kaşığı susam

– 100 gr ceviz

– 3/5 bardak şeker (150 gr)

KROKANLI TEL KADAYIF SARMASI NASIL YAPILIR?

Vanilya ve tereyağı haricinde tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp iyice çırpın ve orta alevde çırparak pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvam alınca ilkin tereyağını ilave edip eritin. Tereyağı eriyince vanilyayı ilave edip muhallebiyi kapatın.

Daha sonrasında bir tencerede kadayıflar için malzemeleri ilave edip kavurmaya başlayın. Kavururken sıklıkla karıştırmayı dikkatsizlik etmeyin. Renk alınca ise altını kapatın. Son olarak diğer bir tavaya krokan için olan şekeri ilave edip karamel haline getirin.

Karamel kıvamını alınca susam ve cevizi ilave edip iyice karıştırın.

Bütün malzemeler hazır olduğunda bir yüzeye kadayıftan 2 yiyecek kağışı döküp üstüne 2 yiyecek kaşığı muhallebi ilave edin ve en üst kata 1 tatlı kaşağı krokan ekleyin. Daha sonrasında muhallebili yüzeyi kaşık sayesinde kadayıfların üstünde yuvarlayıp tüm yüzeyin kadayıf olmasını sağlayın.

Bütün malzemeler bitene kadar aynı prosedürü yapın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort