KTO’nun Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Konya Ticaret Odası (KSO) Başkanı Selçuk Öztürk’ün dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişimleri değerlendirdiği Meclis toplantısında laf alan Meclis Üyeleri görüş ve önerilerini paylaştı.

KTO’nun, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. KTO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Arıcı tarafınca açıldı. Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk bir konferans gerçekleştirdi. Sözlerine, 2022 senesinde Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu (İSO 500 – 2022) listesine giren Konyalı firmaları kutlama ederek başlayan Başkan Öztürk, Konya’nın şirket sayısı, ihracatı ile birçok ekonomik parametrede Türkiye’nin önde gelen şehirleri içinde yer aldığını anlatım ederek Konya’nın listede daha çok şirket ile yer alacak kapasiteye haiz bulunduğunu söyledi. Konuşmasına dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişimleri değerlendirdiği sunumla süren Öztürk, Türkiye’nin önümüzdeki üç sene için temel makroekonomik gösterge tahminlerini içeren Orta Vadeli Program hakkında görüşlerini paylaştı.

Öztürk, “Seçimlerle beraber oluşan yeni iktisat yönetiminden iş dünyası olarak yapısal reformlar içeren somut yol haritası beklentimizi anlatım etmiştik. Eylül ayı içinde önümüzdeki üç senenin (2024-2026) iktisat dengelerini ortaya koyan Orta Vadeli Program Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmış olduğu görüşmede açıklandı. Program, ekonomik gelişmeler kapsamında sıkı para politikası, mali disiplin ve yapısal reformalar olmak suretiyle üç temel dayanak üstüne kurgulanmıştır. 2024-2026 OVP’de, Yapısal Reformların, önceki OVP’lere göre daha ayrıntılı yer aldığını görmekteyiz. Yapısal reformlar; gelişme ve ticaret, beşeri ana para ve istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, amme maliyesi, afet yönetimi, yeşil ve dijital dönüşüm, iş ve yatırım ortamı olmak suretiyle öncelikli 7 alanda belirlenmiştir. Programda üretime dayalı bir kalkınma hedeflenmektedir Ayrıca enflasyonu öncelemesi, üretim ve ihracat odaklı büyümeyi amaçlaması olabildiğince önemlidir. Burada öne çıkacak en mühim şey, mali disiplin olacaktır. Bu uygulama hazırlanırken Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve alakalı bütün Bakanlarımızla defalarca bir araya gelmiş olarak iş dünyamızın, üyelerimizin sorunlarını, gerçek sektörün önündeki engelleri ve çözüm önerilerimizi aktardık. Orta Vadeli Program’ın istişare kültürü ile hazırlanmasından kaynaklı büyük bir memnuniyet duyduk. Bu bakış açısının programın uygulamasındaki başarısına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Süreci atlatmak için planlama yapılmasını mühim buluyoruz. Uygulama noktasında net bir takvim oluşturulmalı ve derli toplu periyotlarla gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Tüm kesimlerimizle bu planlamanın arkasında durmamız gerekmektedir. OVP kararlılıkla yürütülmeli, buna ayrıca Beş Yıllık Kalkınma Planı ile yazılı ve realist bir yol haritası çıkartılmalıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Öztürk, Konya Ticaret Odası’nın son bir aylık faaliyetlerini değerlendirdiği sunu ile konuşmasını tamamladı. Toplantıda Meclis üyeleri laf alarak görüş ve önerilerini paylaştı. Meclis Üyesi Mustafa Bozdam hazır kıyafet sektöründe, çalışan maliyetlerinin artışı ile beraber yaşanılan zorlu sürecin devam ettiğini belirterek sektörel ve yöresel asgari ücret uygulamasına geçilmesi icap ettiğini anlatım etti. Meclis Üyeleri Hasan Hüseyin Motuk ve Mazlum Mutluer de sektörleri hakkında istekleri dile getirdi. – KONYA

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort