Kulüp dizisinin gerçek hikayesi nedir?

Netflix’in beğenilen yapımı “Kulüp” dizisini izlemeyen ya da duymayan yok gibi. Dizi, 1940’lı ve 50’li yıllardaki Türkiye’yi anlatıyor ve bu öykü reel bir aileye dayanıyor. “Hangi aile öyküsünü anlatıyor?” diye sorarsanız, o kadar da ötelerde aramaya gerek yok; dizi senaristlerinden biri olan Rana Denizer’in ailesinin hayatını ele alıyor.

Dizide, Denizer’in büyükannesinin Matilda Aseo ve anası Raşel’in öyküsünü ailenin gözünden izliyoruz. Bu mühim karakterler, zamanın zorluklarına ve güzelliklerine tanıklık ediyorlar. Hatta dizide Raşel’in kızı Rana, senarist Rana Denizer’in kendisi gibi gözükse de, burada birazcık kurgusal dokunuşlar yapılmış, zira Rana Denizer reel dünyada daha sonraları doğdu.

Kulüp dizisi Raşel'in kızı

İşte hikayeye esin veren gerçekte Matilda ve Raşel’in fotoğrafı:

Özgür Özel'in kızı İpek Özel kimdir?

Özgür Özel’in kızı İpek Özel kimdir?

Gerçekte Matilda ve Raşel-1

Barış Arduç’un yaşam verdiği Fıstık İsmet (İsmet Denizer) de Rana Denizer’in babası:

Fıstık İsmet

Kulüp: 1950’lerin İstanbul’unda bir anne ve kızının hikayesi

Netflix’in Türk yapımı dizisi Kulüp, 1950’li yılların İstanbul’unda geçen bir anne-kız öyküsünü anlatıyor. 17 sene hapis yatan Matilda, çıktığında kendisini asla tanımayan kızı Raşel ile tekrar bağ oluşturmak için çabalıyor. Matilda’nın hapishanede olduğu yıllarda yetimhanede büyüyen Raşel, ailesinin geçmişiyle alakalı sırları keşfetmeye başlar.

Dizinin başrollerinde Gökçe Bahadır (Matilda Aseo), Barış Arduç (Fıstık İsmet Denizer), Asude Kalebek (Raşel Aseo), Salih Bademci (Selim Songür), Fırat Tanış (Çelebi – Aziz Somuncuoğlu) ve Metin Akdülger (Orhan Şahin – Niko) yer alıyor.
 

Kulüp, zamanın siyasal ve toplumsal atmosferini etkin bir halde yansıtan, sürükleyici bir drama dizisi. Dizinin müzikleri de olabildiğince beğeniliyor.

Kulüp, 1950’lerin İstanbul’unu merak edenler, kuvvetli hanım karakterleri sevenler ve sürükleyici dram dizilerini beğenenler için en uygun bir seçenek.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort