Künefe tarifi: MasterChef Künefe nasıl yapılır?

Türk mutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Künefe ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Künefe iyi mi yapılır? Künefe nedir? Künefe yapılırken nelere dikkat edilir?

 Künefe için lüzumlu malzemeler


Burcu Kıratlı kimdir?

  • 300 gram tel kadayıf

  • 150 gram tereyağı (10,5 yiyecek kaşığı)

  • 200 gram tuzsuz antakya peyniri (ya da dil peyniri)

Şerbeti için

Künefe iyi mi yapılır?

  1. Sıcak künefenin üstüne gezdireceğiniz soğumuş şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencereye alın. Ocağa aldığınız şerbet karışımını aralarda karışmasını sağlayarak kısık alevde kaynatın.

  2. Yaklaşık 20-25 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ilave edip karıştırdıktan sonrasında ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

  3. Tel kadayıfı geniş bir kaba alın. Elinizle tel tel açıp ufak parçalar haline getirin. Erittiğiniz tereyağını kattıktan sonrasında kadayıf tellerini açmaya devam ederek tereyağını kadayıflara yedirin.

  4. Pişirme prosedürünü gerçekleştireceğiniz ufak boy yuvarlak tepsileri ya da tavayı tereyağıyla yağlayın. Tereyağlı kadayıf karışımının yarısını pişirme tepsisinin tabanına bastırarak döşeyin.

  5. Suyunu süzdürdükten sonra rendelenmiş tuzsuz Antakya peynirini kadayıfların üstüne boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin.

  6. Kalan tereyağlı kadayıf karışımıyla peynirlerin üzerini bastırarak kaplayın.

  7. Künefe tepsilerini ocağın üstüne alın. Tepsiyi ocak üstünde gezdirerek künefeyi kısık alevde pişirin. Taban bölümü renk alan künefeyi, geniş bir tabak sayesinde ters çevirerek yeniden ocağa alın. Aynı şekilde pişirerek öteki tarafının da kızarmasını sağlayın.

  8. Ocaktan almak suretiyle olduğunuz nar gibi kızaran künefenin üstüne ılık şerbeti gezdirdikten sonrasında ocaktan alın.

  9. Kısa bir müddet dinlenen ve şerbetini çeken künefeyi, dilimledikten sonrasında arzuya göre sıcak ya da ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort