Kurban Bayramı öncesi ‘işi bilene gidin” uyarısı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban telaşına giren vatandaşları bir tarafta da bıçaklarını biletme telaşı sardı.

Konya’daki 60 senelik bıçak ustası Seyit Güner, vatandaşların aslolan mesleği bıçakçılık olmayan esnafa gitmemeleri konusu ile ilgili ikazlarda bulundu.

“İyi bir bıçağın fiyatı 100 lira civarında”

Dedesinden ve babasından kalan mesleği 60 senedir devam ettiren Seyit Güner, vatandaşların kaliteli bir bıçak kura çekmek için anladığı bıçağı alması icap ettiğini laf ederek, “Vatandaşlar fiyatı 100 lira civarında bir bıçak seçerse mağdur olmaz. Rahatlıkla kullanır. Parası da boşa gitmez, evladiyelik bir bıçak olur ve minimum 10 yıl kullanır. Bu fiyat 80, 100, 110, 120 liraya da çıkabilir.


Motoru ufak bıçakçılara biletmeyin

Basit, ufak tefek motoru olan bıçakçılara bıçak biletmesinler. Dönemlik bıçak yapanlara da gitmesinler. Sabit, peşinde bir esnaf olan, yalnızca bıçak işi yapıyorsa onlara gitsinler. Biz de hırdavat, motor satışı, diğeri keçe ve zımpara taşı imalatlarımız var. Şikayet gelmemesi için biz burada işimizi en kafi halde yapıyoruz. O yüzden sıradan bıçakçılara iş yaptırmasınlar.” dedi.

Hayvanların eziyet çekmemesi için keskin bıçak önemli

İHA’nın haberine nazaran, Güner, hayvanların eziyet çekmemesi icap ettiğini vurgulayarak, “Bıçak makus ise hayvan ne yapsın, kesen ne yapsın. Yazık, günahtır o hayvana. Onun için bıçakçıyı seçerken oldukça hoş bir bıçakçı seçilmeli. Belirli başlı, durağan(durgun) esnaflara gidilmeli. Sıradan sokak arasındakilerin motorları küçüktür. Küçük motorla bıçak bilenmez. Bıçakçıların motorlarının büyük olması gerekir. Küçük motorla bıçak bileyenler karşısındaki müşteriyi kandırır. Bayram günü rezil olur.” diyerek, iş yoğunluğunun geçen yıla nazaran bu bayramda daha düşük bulunduğunu kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort