Kureyş suresi nasıl okunur? Kureyş suresinin anlamı ve faziletleri nelerdir?

Fil suresinin devamı durumunda olan Kureyş suresi namaz surelerindendir. 4 ayetten oluşan Kureyş suresi yoksulluktan kurtulmak, hastalıklardan korunmak gibi durumlar için de okunmaktadır. Peki, Kureyş suresi iyi mi okunur? Kureyş suresinin anlamı ve faziletleri nelerdir?

Kureyş Suresi, Kureyşlilerin korunmasından ve Kabe’ye meydana getirilen saldırıdan bahsetmektedir. Fil ordularıyla meydana getirilen saldırıda kuşlar tarafınca bertaraf edilen ordu anlatılmaktadır. Allah’ın Kabe ve etrafında yaşayan kişileri koruduğunu göstermektedir.

Kureyş Suresi Allah’a tapınmak icap ettiğini ve Allah’ın her şeyi bildiğinin göstergesidir.

Hz. Muhammed hemen hemen doğmadan yaşanmış olan olayda, Allah’ın kullarına yapmış olduğu yardımlar anlatılmaktadır. Allah, müminlere nimet vermiş, açlık ve yoksulluktan korumuştur. Ayrıca güvenilir bir ortamda yaşamaları için yardım etmiştir.

KUREYŞ SURESİ OKUNUŞU

‘’Li îlâfi kurayş. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf. Felya’budû Rabbe hâzelbeyt. Ellezî et’amehum min cû’in ve âmenehum min havf.’’

KUREYŞ SURESİ FAZİLETLERİ NEDİR?

Ahlakın güzelleşmesi için 7 kez okunmalıdır. Kureyş suresi 7 kere okunması haline yoksulluktan kurtulmak, varlıklı olmak mümkündür.

Yiyeceklere okunursa, yiyeceklerden meydana gelen hastalıklara yakalanılmaz.

Kureyş Suresini okuyan kimse kötülüklerden korunur.

Cuma günü yatsı vaktinin sonrasında 1000 kere okunursa Hz. Muhammed’i rüyada görmek olası olur.

Kureyş Suresi, Kureyş’in Allah tarafınca korunduğunu ve Kabe’ye kimsenin zarar veremeyeceğini göstermek için indirilmiştir. Hz. Muhammed hemen hemen doğmadan ilkin yaşanmış olan bu olay, Müslümanların Allah’ın kullarını iyi mi koruduğunu öğrenmesi açısından olabildiğince önemlidir. Allah, Kureyşlilerin huzurlu seyahat yapabilmesini sağlamış, açlık sorununu ortadan kaldırmıştır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort