KYK burs başvurusu nasıl yapılır? 2023 KYK burs/ kredi başvuruları ne zaman?

Üniversite yerleştirme devri öncesinde KYK burs ve kredi başvuruları merak ediliyor. Adaylar Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelecek KYK kredi ve burs ayrıntılarını araştırıyor. Peki, KYK burs başvurusu iyi mi yapılır? 2023 KYK burs/ kredi başvuruları ne zaman?

Üniversiteli adaylarının gözü, KYK’dan yapılacak burs/kredi ve yurt başvurularına yönelik açıklamalara çevrildi. KYK her yıl öncelikle yurt başvurularını almaya başlıyor.

Üniversitelerde sonbahar devri eğitimi başladıktan derhal sonrası ise burs/kredi başvurularını e-Devlet üstünden alıyor.

KYK BURS/ KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

2022-2023 eğitim devri için KYK kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılki başvuruların da Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

KYK BURS/ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs/kredi başvuruları e-Devlet’te bulunan Yükseköğretim Bilgi Sistemi’ne (YÖKSİS) kayıtlı tahsil bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin YÖKSİS’teki tahsil bilgilerinin doğru ve kusursuz olması gerekiyor.

Öğrencilerin müracaat esnasında rastgele bir problem yaşamaması için ilk önce e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini denetim etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin talebe işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üstünden güncellemeleri gerekiyor.

Hatalı ya da noksan tahsil bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort