KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? GSB yurt başvurusu nereden, hangi siteden yapılır? İşte GSB KYK yurt başvuru ekranı!

KYK yurt başvurusu iyi mi yapılır? Sorusu, bilhassa kent haricinde okuyacak olan öğrenciler tarafınca araştırılmakta. KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler, GSB yurt başvurusu nereden, hangi siteden yapılır sorusunu araştırıyor. Özellikle KYK yurt ücretleri, odaların tuvaleti, banyosu, başvuruları, nakil süreci gibi çoğu ayrıntı araştırılıyor. Peki, KYK yurt başvurusu iyi mi yapılır? KYK yurt başvurusu nereden, hangi siteden yapılır? İşte KYK müracaat ekranı!

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının sonra e-Devlet Kapısı üstünden alınmaktadır. YKS yerleştirme işlemleri 19 Ağustos tarihinde duyuruldu. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile beraber PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları ya da öteki e-Devlet giriş şekillerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. hüviyet kartı) haiz olmaları gerekmektedir. Daha sonra başvurular e-Devlet üstünden gerçekleştirilebilecek. Başvuruların açılmasının sonra adaylar https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresi üstünden başvurularını gerçekleştirebilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu yılki başvuruların da üniversite yerleştirme sonuçlarının duyuru edilmesinin sonra gene ağustos ayının son haftası başlayabileceği tahmin ediliyor.

Emir Ceran

GSB Yurt Gündem Eğitim Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort