KYK yurtlarında tip ne demek? KYK yurtlarında kaç tip var, farkları ne?

KYK yurtlarında tip ne demek? Sorusu, bilhassa yaz tatilin sona yaklaşması ile beraber maksimum dört gözle beklenen mevzular içinde yerini aldı. KYK yurtlarında fiyatlandırmalar sebebiyle KYK tipleri arasındaki farklar da araştırılan mevzular içinde bulunuyor. KYK tutarları yurtların derslik tipine göre değişim göstermektedir. Peki, KYK yurtlarında tip ne demek? KYK yurtlarında kaç tip var, farkları ne?

KYK yurtlarında tip, yurdun standardını belirtmek için kullanılan sistemdir. KYK tutarları yurtların tiplerine göre değişim göstermektedir. Özellikle yeni yapılan, daha azca kişinin bulunmuş olduğu yurtlar bu durumda daha pahalı olmaktadır.

KYK tutarları yurtların derslik tipine göre değişim göstermektedir. 2021-2022 tahsil döneminde birinci tip KYK yurdu 379 TL idi, altıncı tip KYK yurdu ise 615 TL’ydi.

KYK yurt depozitosu bir kere olacak şekilde yurt kayıt sırasında alınır. Yapılacak olan fiyat zamlanması halinde ise aradaki fiyat farkı kadar yeniden bir ödeme gerçekleştirilir. Bu ücret evlerde kullanılan depozito tutarına benzetilmektedir. Yurt içinde rastgele bir eşyanın hasar alması halinde bu ücret içinden ödenmektedir.

Emir Ceran
Emir Ceran
Gündem Editörü – emir.ceran@haberler.com Haberler.com – Gündem

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Gündem Eğitim Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort