Lamı, cimi yokmuş, seçim kaybedilmiş, tünaydınlar!

İYİP Genel Başkanı Sn. Meral Akşener evvelki gün seçimden sonra ilk defa konuştu; Türkiye Cumhuriyeti tarihimizde hepimizin, ülkemizde yaşayan tüm yurttaşlarımızın küçükten büyüğe her bireyimizin geleceği için; 100 senenin en hayati öneme sahip bir seçimiydi 14 Mayıs 2023 seçimleri. Bu seçimden siyasal tarihimize fer tutacak oldukça oldukça mühim notlar da çıkardık. Bunları sırası geldikçe yazıya dökeceğiz elbette.

Bu zamanı seçimin siyasal tarihimize şahitlik etmek için notlarını özenle aldık hem mebus talibi olarak bizzat sürecin içinde olduğumuz için net olarak gördüklerimizden, bizzat yaşadıklarımızdan, hem de araştırmacı bir yazar olarak objektif nesnelere dayandırdığımız gözlemlerimizle beraber süreci değerlendiriyoruz desek tam da yerindedir.

Ülkemizde ve Başkent Ankara’mızda seçim afişleri hakkında yansız, yansız mühim tespitlerimiz var, onları izah edeceğim siz değerli okuyucularımıza ve bürokrasi yapanlara ve gelecekte bürokrasi yapmayı düşünenlere. Bizim de CHP’sinden 28 .Dönem Ankara Milletvekili Adayı olma onuruna eriştiğimiz Başkent Ankara’mızda bilboard ,refüj , direk, altgeçit, üstgeçit, köprü, bina ve aynısı yerlerdeki Işıklı, ışıksız tüm reklam aparatlarında diz boyu adaletsizlikler vardı ittifak adaylarının reklam görselleri içinde Millet İttifakı partilerinden Saadet Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi müşterek girilen listenin görsele yansımasında üstlerine düşeni bütçeleri oranında yaptılar, yapma gayreti içerinde oldular, en azından bekleneni hazırlamaya çalıştılar, bunu gördük. Ve fotoğraflarla da kanıtlayacak hale getirdik.

Ancak; İYİP’in görsellerinde asla bir şekilde İttifakın Cumhurbaşkanı talibi Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İYİP Genel Başkanı Sn. Meral Akşener’in yan yana fotoğraflarını göremedik ne yazık ki. Gelecek Partisi’nde birtakım yerlerde azda olsa görebildik. Ancak ve fakat özelikle ve bilhassa İYİP, Başkent Ankara’mızda asla bir şekilde Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı talibi Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun (K) harfini bile görsele yansıtmadı. Şimdi önüne gelen İYİP yetkilileri çıkıp boş meydanda Kılıçdaroğlu eleştirisi yapmış olup havaya üfürme yapıyorlar.

“Seçimi kaybeden Sn. Kılıçdaroğlu, biz değiliz”i ispata gayret ediyorlar. Seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm olanakları, reklamından iş alımlarına son olarak noktasına kadar İYİP tarafınca kendi parti çıkarlarına olacak şekilde kullanıldı, bunu oldukça yakından biliyoruz. Belediye ile yakın ilişkileri sebebiyle yalnızca 2 ve 3 bölge 1.sıra adayları ile parti amblemlerinin ve genel başkanlarının fotoğraflarını, birtakım yerlerde de formaliteden olduğu belli olan üçlü şekilde oldukça azda olsa Mansur Yavaş görselleri gördük her yerde, her alanda. Kendi listelerindeki öteki adaylarına bile saygıları yoktu bu İYİP görsellerinin. Hatta 1. bölge 1.sıra adayları partinin ikinci adamı, onu bile maalesef oldukça göremedik. Görsellerde var ise yoksa 2 ve 3. bölgenin 1. sıra adayları ve parti amblemleri.

Böyle bir tatbik yalnızca Ankara’da değil tüm Türkiye’de böyleydi neredeyse, ordu ilimiz başta olmak suretiyle bunun da bir gerekçeli izahı olmalı diye düşünüyoruz ittifak açısından Ankara özelinde oldukça aleni ve belirgin şekilde öteki illerden oldukça değişik olarak görülen şey 2 adet 1.sıra adaya çalıştı Ankara’daki tüm reklam görselleri neredeyse.

Peki, bunun deposu nedir? Bu soruşturulması ya da sorulması ihtiyaç duyulan bir vaziyet değil midir sizce? Bu iki aday bu kadar reklam görselini hangi bütçeyle yaptılar merak etmemiz gerekmez mi? Bu adaylardan biri büyükşehir belediyesinde şube müdürü, öteki belediye meclis üyesi (ikisi de seçildi).

Şimdi buradan kamuoyu adına soruyoruz: Söz mevzusu adaylar ve partileri İYİP’e bu reklam bütçesini nereden ve hangi kaynaktan karşıladılar? Bizlere, yani kamuoyuna, seçmenlere açıklamaları, izah etmeleri gerekmez mi? Bu kadar reklam görselleri içinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bırakın fotoğrafını adının tek satır yazılmaması, sebepleri ile izah edilmesi ihtiyaç duyulan bir vaziyet değil midir sizce? Vicdanı olan hepimiz bu tarz şeyleri talep eder istemez merak ediyor. Bu vaziyet maalesef 14 Mayıs’tan sonrada 28 Mayıs’a kadar aynen devam etmiş. Görsellerde Sn. Kemal Kılıçdaroğlu minimum bulunan Cumhurbaşkanı Adayı olmuştur. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun görsellerde asla yer almaması durumundan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın haberinin olmaması olası mü?

Sn. Meral Akşener’in bilgisinin olmaması inandırıcı gelir mi vicdan sahibi olana! O vakit 3 sual ile bitirelim yazımızı:

1- Ankara 2 ve 3. Bölgedeki İYİP 1.iıra adayları bu kadar reklam bütçesini iyi mi bulmuşlardır ve alakalı reklam şirketine ne kadar reklam tutarı ödemişlerdir? Tek tek köprü, altgeçit, üstgeçit, direk reklam aparatlarında kullanılan sayıları ile beraber faturalarının açıklanması gerekmez mi?

2- Konu, partiyi öne çıkarma meselesi ise; kendi partilerinin öteki adaylarının bile fotoğraflarını niçin bu görsellerde göstermemişlerdir buna yanıt verilmesi gerekmez mi?

3- Millet İttifakının ortak Cumhurbaşkanı talibi Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi ve fotoğrafı bu görsellerde niçin yer almamıştır?

Bu sorularımıza kamuoyu ve Millet ittifakı seçmenleri adına, yansız vatandaşlar adına yanıt vermek gerekmez mi?

Şeffaflık bunu gerektirir, hesap verebilirlik bunu gerektirir. Bu ayıplı durumu damı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yükleyelim. Seçim kaybeden yalnızca Sn. Kılıçdaroğlu mu oluyor Allah aşkına? Seçilen Ankara vekilinin birisi TBMM komisyon seçiminde AKP adayına oy verdi. Buna ne diyelim? Eskişehir Milletvekili “AKP ya da MHP ile mahalli seçimlerde ittifak yapalım” çağrısı yapıyor. Bu vaziyet şu an bittiği söylenen o vakit mevcud Millet İttifakı açısından teferruatlı izaha muhtaç değil midir sizce?

Tabii ki bu çalışmamanın ve hatta sahada vekillikte İYİP’e oy verin Cumhurbaşkanlığında kime verirseniz verin gayret gösterilirse. Hatta Sn. İYİP Genel Başkanı Akşener öteki iktidar partileri seçmenlerinden değil de bilhassa CHP seçmeninden partisine oy isterse, 1 senedir oturmuş olduğu masadan kalkıp, ittifak ortağı genel başkanlara bir stok mesnetsiz suçlama yaparak 3 gün sonra geri masaya dönerse, bunun inandırıcılığı olmaz olamadı da maalesef. Ve bu zikzakın tabii kararı tabidir ki herhalde lamı, cimi olmadan bu seçim mutlaka kaybedilir. O Zaman tarzı kaybeden ya da ettiren kim ya da kimler?

Sn. Akşener başta olmak suretiyle öteki genel başkanların sorumlulukları yok mudur sizce?

Merhaba VEFA, Merhaba VİCDAN, Merhaba ŞEFFAFLIK!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort