Limon maskesi nasıl yapılır? Limon cilde iyi gelir mi? Limon maskesi tarifi

Evde tabii cilt bakımı için akla ilk limon gelir. Yüksek C vitamini vasıtası ile cildin gereksinim duyan takviyeyi sağlar ve kir görünümünde azalma sağlar. Peki, limon maskesi iyi mi yapılır? Limon cilde iyi gelir mi? Limon maskesi tarifi

LİMON MASKESİ NASIL YAPILIR? LİMON MASKE TARİFİ

Bir parça pamuğa bir kaç damla limon suyu sıkın ve uyumadan ilkin tonik olarak kullanın.

Siyah noktalar için ise yarım limon suyunu bal ile karıştırıp siyah noktalı bölgeye uygulayın. 5 dakika bekleyip soğuk suyla yıkayın.

Limon kurutucu özelliği vasıtası ile ciltteki iltihaplı akne ve sivilceleri de kurutur. Limonun içinde bulunan bol miktarda sitrik asit, cilt sorunlarını tedavi etmede oldukça etkilidir.

Gece yatmadan ilkin akneli olan yerlere limon uygulayın. Sabah kalktığınızda cildinizi limondan arındırın. Uzun vadede kullandığınızda cildinizin pürüzsüzleştiğini göreceksiniz.

Limon ölü hücreleri temizleyen en etkili tabii yöntemlerden biri. Cilde uygulamak için yarım limonun üstüne toz şekeri sürüp cildinize birkaç dakika masaj yapabilirsiniz. Şekerin tanecikleri cildi uyarırken limon da ölü derileri temizler. Bu adımda limonu cildinize oldukça bastırmamaya ve sonrasında nemlendirici sürmeye itina göstermeniz gerekir. Limonla peelingi haftada 1 ya da 2 kez derli toplu olarak yapmanız önerilir.

Limon derli toplu kullanıldığınca ciltteki akneleri kurutarak tekrar oluşmasını engeller.

limon-maskesi.jpg

LİMON’UN CİLDE FAYDALARI NELER?

Limon içindeki C vitamini sayesince cilt lekerini açar. Özellikle koyu lekeler üstünde yararı çoktur.

Limon cilt tonunu eşitler ve cildin gün ışığı görünmesini sağlar. Sabahları yüzünüzü yıkadığınız suya bir kaç damla limon ilave ederek cilt tonunu eşitleyebilir, kir görünümünü azaltabilirsiniz.

Limon ciltteki akne, sivilce ve siyah noktaların en büyük düşmanıdır. Limon cildin yağ üretimini dengede tuttar. Gözeneklerin tıkanmasını engeller. Böylece siyah nokta oluşumunu da engellemiş olur.

Limon cildi canlandırıcı özelliğe sahiptir. Yaş aldıkça cildiniz kırışıklıklar ve sarkmalar daha bariz hale gelir. Limon kullanarak cilde dolgunluk kazandırabilir ve yaşlanma emarelerini en aza indirebilirsiniz.

Limonu cilt bakımında kullanmamızın yanısıra gıda şeklinde de sıkça tüketmemiz gerekiyor. Böylece cildinizdeki hücrelere daha süratli yenilenecek ve cildiniz daha canlı bir görünüme kavuşacaktır.

Maden suyu ve limon suyunu karıştırıp buz kalıplarına döktükten sonrasında her gün bu kalıplardan birini yüzünüzde gezdirirseniz hem cildinizi beslersiniz hem de yaşlanma etkilerine karşı tedbir almış olursunuz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort