Limonlu kek nasıl yapılır? Limonlu kek tarifinin malzemeleri neler?

Çay ve kahve saatlerinize eşlik edecek lezzetiyle yüzünüzü güldürecek limonlu kek tarifini sizler için derledik. Hafif lezzetiyle oldukça sevilen limonlu keki yaparken tarife harfiyen uymak gerekiyor. Peki, limonlu kek iyi mi yapılır? Limonlu kek tarifinin malzemeleri neler?

İşte limonlu kek tarifi…

LİMONLU KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

– 1 su bardağı toz şeker

– 4 tane yumurta

– 1 tane rendeden geçirilmiş limon kabuğu

– 2 yiyecek kaşığı limon suyu

– 1 su bardağı süt

– 1 ya da 2 su bardağı Ayçiçek yağı

– 1 paket vanilin

– 1 su bardağı süt

– 3 su bardağı un

– 1 paket kabartma tozu

glazurlu-limonlu-kek.jpg

LİMONLU KEK NASIL YAPILIR?

Toz şeker ve yumurtayı bir çırpıcı sayesinde çırpın. Krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin.

Sırasıyla süt, Ayçiçek yağı, limon suyunu ekleyin ve çırpmayı sürdürün. Elenmiş un, vanilin, kabartma tozu ve rendeden geçirilmiş limon kabuklarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Yağladığınız kek kalıbına harcı boşalttıktan sonrasında üstü içini spatula sayesinde düzeltin. Hazırladığınız tatlıyı daha önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına atın. 40 dakika sonrasında çıkarın ve servis edin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort