Macaristan, AB’yi iki yüzlülükle suçladı

Rusya-Ukrayna krizinde Avrupa Birliğinden değişik görüşler sergileyen Macaristan, AB’yi iki yüzlülükle suçladı.

Macaristan, Rusya’ya yönelik yaptırımların daha da genişletilmesine ve Ukrayna’ya askeri desteğe karşı çıkarak AB’den değişik bir tasarruf takındı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjjarto, AB’yi Rusya-Ukrayna meselesinde ikiyüzlü bir tavır göstermekle eleştirerek Brüksel’deki bürokrasinin “Demokrasinin en büyük ayıbı” haline geldiğini söyledi.

The Hungarian Nation gazetesinde bulunan habere göre Szijjarto, önceki gün Macaristan’ın kuzeyindeki Esztergom nahiyesinde düzenlenen bir konferansta yapmış olduğu konuşmada, ‘savaş psikozuna’ düşen AB’nin Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes ve görüşme istemediğini, barışa itiraz eden bu ikiyüzlü tavrın yanlış ve kabul edilemez bulunduğunu anlatım etti. Szijjarto, birtakım Avrupalı politikacıları ise “Macar fobisi” geliştirmek ve “Macar hükümetini devirme” komplosu kurmakla suçladı.

AB’de Ukrayna silahlı kuvvetlerine teçhizat tedarikini sürdürmek için önümüzdeki dört sene içerisinde 20 milyar avroluk yatırım planlanıyor. Bu önerinin “şok edici” olduğuna dikkat çeke Szijjardo, bu durumu AB’nin savaşın minimum dört sene süreceğine inandığının göstergesi bulunduğunu söyledi.

“MACAR HÜKÜMÜTENİ DEVİRME NİYETİ…”

Szijardo, “Macaristan’ın fona 200 milyon avro sağlaması gerekiyor, fakat AB alakalı borçları hâlâ Macaristan’a geri ödemedi.” dedi. AB’nin Macaristan’a sağlanan fonları dondurması mevzusuna değinen Szijjarto, AB bürokrasisinin eylemlerinin “Macar hükümetini devirme” niyetiyle ortaya koyulan bir komplo olduğuna işaret ederek “Macar fobisi” olan birtakım Avrupalı politikacıların gün boyu Macaristan’ı hedef almakla meşgul olmalarını sert bir halde eleştirdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort