Maçoğlu da Atalay için yola çıktı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesi ile depremden sonrasında Hatay halkının sorunlarının çözülmemesine karşı Hatay’dan Ankara’ya başlatmış olduğu “Özgürlük Yürüyüşü”nün 6. gününde…

Bugün yürüyüş Dörtyol ilçesinde başlayarak, Mustafabeyli Mahallesi’nde sona erecek. Yürüyüş öncesi meydana getirilen açıklamada, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kısa bir konferans yaptı.

“BİZİ HALA BURADAYIZ”

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), TİP Milletvekili Atalay’ın başvurusunu Genel Kurul’a sevk edip, 12 Ekim’de görüleceğini anlatım eden Baş, “Yargıtay Üçüncü Dairesinin Gezi Davası kapsamında verdiği kararlar Türkiye için kara bir lekedir” dedi.

Herkesi “Özgürlük Yürüyüşü” çevresinde bir araya gelmiş olarak boğuşmaya çağıran Baş, yürüyüşün Hatay kolunun son günü bulunduğunu belirterek, “Depremde milyonlarca vatandaş evsiz, yurtsuz, okulsuz kaldı, pek bir çok da yaşamsız bırakıldı. Elbette bu enkazın bir sorumlusu, bu enkazın sorumluları vardı. Önce yaralarımızı hep birlikte sarmak için şaşırtıcı bir dayanışmayı hayata geçirdik. O günlerde yurttaşın vatandaş için neler yapabileceğini, emekçilerin vicdanını kilometrelerce öteden gelip halkına karşı vazifesini gerçekleştiren onlarca genç vücudun taşımış olduğu kocaman yürekleri gördük. Karşımıza sayısız mani çıksa da bu ülkede iktidar sahibi olanlar kendi halkına karşı akla ermeyecek ihanetlere girişse de biz yurttaşlığı, dik durmayı birbirimize miras bıraktık. Bu vesileyle yitirdiğimiz bütün dostlarımızı, yurttaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Geride kalanlara, savaşım azmine yürekten sevgilerimi, selamlarımı iletiyorum. Son lafımız şudur; Biz hâlâ buradayız, hiç bir yere gitmedik, gitmiyoruz” diye belirtti.

MAÇOĞLU’NDAN DESTEK

Yürüyüşün altıncı gününde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Maçoğlu, yürüyüşe yardımcı amacıyla yola çıktıklarını belirterek şunları yazdı:

“Can Atalay başta olmak suretiyle Gezi tutsaklarına meydana getirilen hukuksuzluğa karşı hürriyet yürüyüşü gerçekleştiren ve Hatay’dan yola çıkan TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a yardımcı olmak için Dersim’den yola çıktık.Yarın bütün hukuksuz, hakkaniyet dışı uygulamalara karşı omuz omuza yürüyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort