Mahinur Özdemir Göktaş müjdeyi verdi: Ödemeler 15 Ağustos’ta hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile yardımcı ödemelerinin 15 Ağustos’ta hesaplara yatırılmaya başlanacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplumsal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Türkiye Aile Destek Programı’nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre alakalı ödemeler Ağustos ayının 15’inde hesaplara aktarılmaya başlanacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş: “İstihdam dostu toplumsal yardım anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sosyal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve toplumsal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu toplumsal yardım anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplumsal yardım yararlanıcılarını İŞKUR tarafınca verilen mesleki eğitim, istihdam ve Toplum Yararına Program’dan (TYP) faydalandırmaya devam edeceklerini bildirdi. Sosyal yardım faydalanıcılarının yüzde 82’sinin engellilik, yaşlılık, rahatsızlık ya da bakım sebebiyle çalışamayacak durumda bulunduğunun önemini vurgulayan Bakan Göktaş, “Bu doğrultuda toplumsal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve toplumsal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu toplumsal yardım anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“2022’DE 140 BİN 131 KİŞİYİ İŞKUR’A YÖNLENDİRDİK”

Bakan Göktaş, 2010 yılından bu yana çalışabilir haldeki toplumsal yardım faydalanıcılarını işe yönlendirdiklerini belirterek, “Aylık net asgari ücretin en çok yüzde 10’una kadar işe yönlendirme yardımı yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 senesinde toplam 140 bin 131 kişiyi İŞKUR’a yönlendirdik. Sosyal yardım yararlanıcılarının İŞKUR tarafınca işe yönlendirilmesi durumunda kişinin iş görüşmesine gitmesi ve başvuru/kabul aşamasındaki giderleri için ayda 1, sene içinde azami 3 kere olmak suretiyle işe yönlendirme yardımı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İşe yönlendirme yardımının yanı sıra işe başlama yardımı kapsamında de bazı yardımcı sunar verdiklerini anlatım eden Bakan Göktaş, “Geçtiğimiz sene 2 bin 157 TL olan desteğimizi bu sene 4 bin 471 TL olarak vereceğiz. İŞKUR tarafınca işe yönlendirilen toplumsal yardım yararlanıcılarının hususi sektör işverenlerince istihdam edilmeleri durumunda hususi sektör işverenlerinin ödemekle mükellef olduğu sigorta primlerini 1 sene süresince biz karşılıyoruz” diye konuştu.

Bakan Göktaş, işe yönlendirme ve işe başlama yardımlarından faydalananların 12 ay süresince şartlı eğitim ve şartlı sıhhat yardımlarının kesilmediğini, eğitim ve besin yardımlarında da öncelik tanıdıklarının altını çizdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort