Mahkeme kararını verdi: DİSK yöneticilerinin yargılandığı 1 Mayıs davasında tüm sanıklara beraat

DİSK Genel Merkezi önünden 1 Mayıs 2020‘de Taksim Meydanı‘na yürümek isterken gözaltına alınan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu‘nun da aralarında bulunmuş olduğu 15 sendika yöneticisi, 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada beraat etti.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya birtakım tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıklara yüklenen eylemlerin kanunda kabahat şeklinde tanımlanmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesini istedi.

Savcılık mütalaasına karşı savunmaları sorulan sanıklar beraatlerini istek etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıkların üstlerine atılı suçun yasal öğeleri oluşmadığından tek tek beraatlerine hükmetti.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

1 Mayıs 2020‘de DİSK’in Beşiktaş Dikilitaş’taki genel merkezi önünden Taksim’e yürümek isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunmuş olduğu 15 sendika yöneticisi, polis müdahalesiyle gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonrasında özgür bırakılan 15 şahıs ile ilgili hazırlanan iddianamede, sanıkların, 2911 sayılı kanunda bulunan “Toplantı ya da gösteri yürüyüşlerine katılmak ve ihtara ve zor kullanmaya karşın dağılmamak” suçundan 6 aydan 3’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istenmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort