Mail order nedir? Mail order nasıl yapılır? Mail order ile ödeme nedir?

Muhammed Yakut bu kez toplumsal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ilgili konuştu. Muhammed Yakut’un açıklamalarının sonrasında e-posta order’ın ne demek olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Mail order nedir? Mail order iyi mi yapılır? Mail order ile ödeme nedir?


Mevlana kimdir? Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî kimdir?

Mail order, kredi kartının fizyolojik olarak pos aletinin yanısıra bulunmaması halinde kullanılan bir ödeme yöntemidir. Örneğin, kredi kartınızın manyetiği bozulduğunda, pos cihazında bir arıza olduğunda ya da web bağlantısı kesildiğinde e-posta order ile ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, web üstünden alışveriş yaparken de e-posta order yöntemini kullanabilirsiniz. Mail order ile ödeme yapmak için kredi kartınızın bu işleme aleni olması gerekmektedir. Kredi kartınızı e-posta order için bankanızın müşteri hizmetleri, web bankacılığı ya da mobil bankacılık programları üstünden açtırabilir ya da kapatabilirsiniz.

Mail order prosedürü üç değişik şekilde yapılabilir:

Pos aleti üzerinden: Bu yöntemde, pos aletine kredi kartı detayları manuel olarak girilir. Bu bilgiler kart numarası, son kullanma zamanı ve emniyet kodudur. Pos aletinden tek slip menfaat ve işletme tarafınca saklanır.

Mail order formu ile: Bu yöntemde, işletme müşterisine bir e-posta order formu gönderir. Müşteri bu forma hüviyet bilgileri, kart detayları ve ödenecek ücreti yazar ve imzalar. Form işletmeye ulaştığında, pos aletine kart detayları girilerek ödeme alınır.

Telefon ile: Bu yöntemde, müşteri telefonla işletmeyi arar ve kart bilgilerini sözlü olarak verir. İşletme de bu detayları pos aletine girerek ödeme alır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort