Manchester United maçı öncesi Galatasaray’a iki isimden kötü haber! İşte Okan Buruk’un kadro tercihi

Trendyol Süper Lig’de oynadığı son 6 karşılaşmadan galip ayrılan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci maçına Manchester United deplasmanında çıkacak. Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında sahasında Kopenhag ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılılar, İngiltere’deki maçtan puanla dönerek gruptaki şansını sürdürmek istiyor.

Galatasaray’da Manchester United maçı öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliywt’in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişimleri Skorer TV’de aktardı.

Nevzat Dindar’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

“KAZIMCAN VE ZIYECH, İNGİLTERE’DE YOK”

“Yarınki maç öncesi karamsar değilim. Takımın potansiyeli ortada. Galatasaray’ın iyi bir netice alabileceğini düşünüyorum. Takımda da o enerjiyi hissettim. Ziyech, Manchester maçında yok. Başakşehir maçında sakatlanmıştı. O maçta bir ağrı hissetti. Tedbir amaçlı oynatılmadı fakat son antrenmana çıkmadı. Kazımcan da sakat oyunculardan birisi. Bunun haricinde Galatasaray’da noksan yok. Ziyech esasen bu amaçla aktarım edildi fakat yandaş birazcık daha bekleyecek. Antalyaspor maçı da risk olabilir. Milli aradan sonrasında takıma katılır. Ziyech’te bir adale ağrısı var. Ziyech’in süreğen bir sorunu yok. Yanlış bir aktarım değil. Bu ligde ayrım yaratacak Avrupa’da da katkı sağlayacak bir isim. Başakşewhir maçında kilidi açan golü atmıştı. Bu sakatlıklar olabiliyor.”

“ICARDI’NİN ZEKASINA EŞLİK EDİLMESİ LAZIM”

“Mauro Icardi, Ankaragücü maçında pozisyonlara girdi fakat atamadı. Icardi, Tete ve Barış’tan istediği topları alamadı. Maçın sonrasında Barış’ın yanına gidip pozisyonu anlattı. Aynı şekilde Tete de boş haldeki Icardi’yi görmeyip kendi gol atmayı denedi. Icardi’nin zekası birazcık yukarılarda. Mauro Icardi’nin zekasına yaklaşabilecek oyuncu var ise buna Ziyech derim ötekiler Mertens ya da Zaha… Diğer oyuncuların da Icardi’nin dilinden anlaması lazım. Icardi’yi sevinçli edelim derdinde değilim yalnızca doğru yerde ona pas atmak lazım.”

“OKAN BURUK, JESUS SENDROMU YAŞAMIYOR”

“İki kulvardaysanız bu kadroyu ekonomik kullanmak zorundasınız. Dünyanın en iyi takımları da bu rotasyonu yapıyorlar. Galatasaray, Avrupa arenasında eğer olmazsa devamlı oynayan bir kadro olacak. Okan hoca düzeni ve istikrarı koruyan bir yöntem direktör. Geçen yıl de bu hususta en istikrarlı yöntem direktörlerden bir tanesiydi fakat bu sürem içerisinde bulunduğumuz durumlar daha farklı. Şu dönemlerde sakatlık riski de var. Okan Buruk bir Jesus sendromu yaşamıyor. Jesus’ta da benzer bir vaziyet vardı. Fenerbahçe’nin geçen sürem başlangıcı da oldukça iyiydi.”

“DAVINSON’UN AVRUPA’DA DAHA DİKKATLİ OYNAMASI LAZIM”

“Davinson Sanchez olağanüstü bir stoper fakat riskli oyun oynuyor. Ankaragücü maçında bir iki pozisyonda bunu gördük. Sanchez benim ‘işte bu’ söylediğim stoper fakat daha azca riskli oynayıp kontrollü olması gerekiyor. Ayaklarının iyi olması Galatasaray için bir avantaj. İdeal ikilinin Sanchez-Abdülkerim olacağını düşünüyorum. Dayanıklı, kuvvetli ve Nelsson’a göre topla ilişkisinin olması üstünlük fakat oldukça risk alıyor. Avrupa arenasında daha dikkatli olmak lazım.”

“GALATASARAY’IN KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM AMA…”

“Normal şartlarda maçın favorisi Manchester United fakat Galatasaray potansiyeli olan bir takım. Galatasaray’ın kazanacağını düşünüyorum. Bu birazcık da Manchester’ın içerisinde bulunmuş olduğu durumdan kaynaklanıyor. Farklı da kaybedebilir. Bu olağan bir durum. Galatasaray gol atar gol de yer.”

“FENERBAHÇE, GALATASARAY’IN ÖNÜNDE”

“İyiye iyi kötüye fena diyebilecek kişiyim. Fenerbahçe oyun olarak Galatasaray’ın önünde. Kadro kalitesi olarak tartışabiliriz fakat genele baktığımızda Galatasaray nitelik olarak Fenerbahçe’nin önünde. Fenerbahçe geçtiğimiz sezonlara göre daha iyi bir aktarım devri geçirdi. Fenerbahçe’nin en iyini halini gördük Galatasaray’ın da en iyi halini gördüğümüzde kıyaslamayı yapabiiriz. Galatasaray açısından Fenerbahçe maçı hoş ve belirleyici bir maç olabilir. Fenerbahçe’nin de oynadığı futbol taraftarlarına keyif veriyor. Asla önyargılı olmamak lazım Fenerbahçe’yi ben aç.ıkçası beğeniyorum. Tadic, Dzeko gibi mühim aktörleri var. Bu oyunculara baktığımızda her an skoru değiştirebilecek adlar var. Szymanski ve Fred oldukça mühim oyuncular. Şu evrede Fenerbahçe, Galatasaray’dan bir tık önde. Mayıs’lar Galatasaray’ın derler… Sonbahar Fenerbahçe’nin ayı Galatasaray ise İlkbahar’ı seviyor. Fenerbahçe bu aylarda daha formda oluyor. İki ekip arasında geçecek.”

“HOCALAR FENERBAHÇE’YE KARŞI FANTEZİLER DENİYOR”

“Anadolu kulüpleri Fenerbahçe’ye karşı açılıp ayrım yiyorlar. Bir takıma karşı müdafaa disiplinini iyi yapmış olursanız her takıma karşı puan alabilirsiniz. Manchester City bile puan kaybediyor. Fenerbahçe’ye karşı hocalar düşlem yapıyor. Kadro kaliteniz ortada. Takım savunmasını yapamıyorlar. Sonrasında beşlik oluyorlar.”

“NDOMBELE’NİN KİLO FAZLASI VAR”

“Ndombele’nin kilo fazlası var. Antrenmanı izledim. Galatasaray orta sahasında Kerem Demirbay ve Sergio Oliveira oynuyor. Beklentiler yüksek. Galatasaray’ın Ndombele için bir risk aldığını düşünmüyorum. Bu futbolcunun karşılığı üst düzeyde. Tutarsa makine gibi orta sahada iş yapar. Kilo sorunu var. Ndombele içn 1 ay var diyorum. Ndombele sıradan bir oyuncu değil. Fred’i hayranlıkla izliyorum. Geçen yayında da söyledim Fred, Galatasaray’da olsaydı bambaşka olurdu fakat Ndombele’nin de adından laf ettireceğini düşünüyorum.”

“ZAHA’NIN SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE BULUNMUYOR”

“Zaha’nın sözleşmesinde hususi bir madde bulunduğunu düşünmüyorum. Zaha bir kere golcü değil. Asist yapan bir oyuncu. Asist yapan bir oyuncunun sözleşmesine gol ya da asist maddesi koydurmak mantıksız. Pas vereceği yerde kendi atar. Oyuncunun sözleşmesinde gol ya da asist maddesinin bulunması bana mantıklı gelmiyor. O vakit pas vermez.”

“GALATASARAY’IN ZAMANA İHTİYACI VAR”

“Galatasaray’ın fizik kondsiyon açısından zamana ihtiyacı var. Galatasaray 2-3 ay içerisinde oldukça iyi yere gelecek. Fenerbahçe maçında bambaşka bir Galatasaray izleyeceğiz. Galatasaray’ın orta sahasında Fred’in Fenerbahçe’ye verdiği katkıyı verebilecek oyuncu yok. Mauro Icardi güçlenecek. Kerem geçen sezonki performansına dönecek. Zaha yavaş yavaş ısınıyor. Şu anda Fenerbahçe, Galatasaray’a göre oldukça daha iyi fakat aradaki puan farkı yalnızca iki. Galatasaray yüzde 25 ile oynuyor. Fenerbahçe limitini zorluyor. Bu anlamda daha formdalar. Kopenhag maçının ilk yarısında 3-4 olacak maç 2-2 bitti. Ankaragücü maçında rekorlar kırıldı. Bahadır yaşamının müsabakasını oynadı. Galatasaraylılar esasen bu oyunu istiyor. Galatasaray’un birazcık daha zamana ihityacı var.

İŞTE GALATASARAY’IN MUHTEMEL 11’İ

“Muslera, Boey, Davinson, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha ve Icardi… Angelino kesilirse Nelsson stopere çekilip Abdülkerim sol bek pozisyonuna çekilebilir. Bu takımdan kesilecekse yalnızca Angelino kesilir. Ama bu olasılığı birazcık daha düşük görüyorum.”

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort