Maske cezaları iade edilecek mi? Maske cezası iadesi için başvuru formu nasıl doldurulur?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca gösterilen açıklamayla birlikte, maske cezalarının iyi mi geri alınacağı ve müracaat formunun iyi mi doldurulacağı açıklandı. Peki, maske cezaları iade edilecek mi? Maske cezası iadesi için müracaat formu iyi mi doldurulur?

Maske cezalarının iadesinin kararlaştırılmasının sonrasında müracaat formu ayrıntısı vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca gösterilen açıklamayla birlikte, maske cezalarının iyi mi geri alınacağı ve müracaat formunun iyi mi doldurulacağı belli oldu.

MASKE CEZALARI İADE EDİLECEK Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca gösterilen tebliğde, koronavirüs salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden 9 Kasım 2022 tarihine kadar geçen dönemde, öğrenim edilen cezalardan vazgeçildiği bildirildi.

Tebliğde, salgının yayılmasını önlemeye dönük yönetimsel yaptırımlar kapsamında, aykırı fiiler sebebiyle öğrenim edilen cezalarla alakalı Anayasa Mahkemesi’nin 5 Nisan 2023 tarihindeki sonucu hatırlatıldı. “Tahsil edilmiş olan yönetimsel para cezaları iade edilmez” hükmünün Yüksek Mahkeme tarafınca iptal edilmiş olduğu bilgisi paylaşıldı.

Buna göre; Koronavirüs döneminde doğranan maske cezaları vatandaşlara geri iade edilecek.

MASKE CEZALARI NASIL GERİ ALINACAK?

Ödenen cezalar, tahsilatı yapan yönetimsel birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapılacak başvurunun ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilecek.

Tahsil edilen para cezalarının iadesiyle alakalı müracaat formu da Resmi Gazete ekinde yer aldı.

MASKE CEZASI İADESİ İÇİN BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULUR?

İşte maske cezalarının iadesi için doldurulacak olan müracaat formunun adımları;

İdari para cezasının ödemesi vergi dairesine yapılma ise alakalı vergi dairesinin adı, vergi dairesi dışındaki muhasebe birimine yapılma ise alakalı muhasebe biriminin ismi yazılacaktır.

T.C. vatandaşı olan reel kişilerde T.C. hüviyet numarası, yabancı hüviyet numarası bulunan yabancı reel kişilerde yabancı hüviyet numarası yazılacaktır.

İadesi istek edilen yönetimsel para cezasına dair bilgiler müracaat sahibinde bulunması durumunda doldurulacaktır. Ayrıca, iadesi istek edilen yönetimsel para cezasına ait yönetimsel yaptırım karar raporu ve ödeme belgesinin müracaat sahibinde bulunması durumunda birer örneği dilekçeye eklenecektir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort