Maslahatgüzar ne demek? Maslahatgüzar nedir?

İki ülke arasındaki ilişkilerin sürdürülmesinde kritik bir role haiz olan Maslahatgüzar’ın ne anlama geldiği sıklıkla araştırılıyor. Peki, Maslahatgüzar ne demek? Maslahatgüzar nedir?

MASLAHATGÜZAR NE DEMEK?

Bir büyükelçinin temsilci olarak bulunmuş olduğu ülke dışına çıkması halinde ya da o ülkeye gelmesinden ilkin ona vekâlet eden diplomat, işgüder.

MASLAHATGÜZAR NEDİR?

Maslahatgüzar, bir ülkenin öteki bir ülkede bulunan diplomatik temsilciliğinde, büyükelçinin yokluğunda onun yetkilerini üstüne alan ve resmi işlemleri yürüten şahsa verilen unvandır.

Maslahatgüzar, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kesintisiz sürdürülmesinde kritik bir role sahiptir.

Özellikle büyükelçinin bulunmadığı dönemlerde, maslahatgüzarın diplomatik kabiliyetleri ve deneyimi, iki ülke arasındaki ilişkilerin sıhhatli bir halde devam etmesinde belirleyici olabilir.

Büyükelçinin görevden alındığı, yeni bir büyükelçinin atanmadığı ya da büyükelçinin geçici olarak bulunmadığı dönemlerde maslahatgüzar devreye girer ve büyükelçiliğin bütün işlerini yürütme yetkisine haiz olur.

Maslahatgüzarların statüsü, 1961’de Viyana’da imzalanan Diplomatik İlişkiler üstüne Viyana Konvansiyonu’nda belirlenmiştir.

Genellikle, misyondaki misyon şefinden sonrasında en yüksek rütbeli ikinci kişidir. Görev başlangıcında bulunamadığı zaman büyükelçinin ya da öteki düzeydeki misyon şefinin makamına vekalet eder. Buna geçici maslahatgüzar denir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort