MasterChef künefe tarifi nasıl yapılır? En lezzetli, kolay künefe tarifi!

Masterchef’te bugün birbirinden hoş yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak etmiş olduğu mevzu Künefe tarifi oldu. Peki en hoş Künefe tatlı tarifi nasıldır? Künefe tatlısı iyi mi yapılır? Künefe için lüzumlu malzemeler nelerdir?

250 g tel kadayıf,

125 g tuzsuz künefe peyniri (tuzsuz dil peyniri, mozarella, vs. kullanabilirsiniz),

3 tepeleme yiyecek kaşığı tereyağı.

Şerbeti için;

1 su bardağı şeker,

1 su bardağı su,

Birkaç damla limon suyu.

Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alın,

Şeker eriyene kadar karıştırın,

Şeker eridikten sonrasında orta hararetli alevde 15 dk. kadar kaynatın,

Ateşten alıp soğuyana kadar dinlendirin,

Kadayıfı ufak minik kıyın,

Tereyağını eritin,

Yarısını 15 cm’lik yuvarlak künefe tabağına (döküm ya da yapışmaz özellikli bir tencere da olabilir) alıp bastırarak yayın,

Elinizle yeniden bastırarak sıkıştırın,

Dilimlediğiniz peyniri üstüne dizin,

Kalan kadayıfı da peynirin üstüne eşit şekilde gösterim ve bastırarak sıkıştırın,

Kalan tereyağını da üstüne gezdirip yeniden sıkıştırın,

Tabağı ocağın ufak gözüne alıp kısık alevde yerini sıklıkla değiştirerek altı kızarana kadar pişirin,

Düz bir kapak/tabak sayesinde ters çevirip yeniden ocağa alın ve öteki tarafını da devamlı çevirerek kızarana kadar pişirin,

Ocaktan alıp asla bekletilmeden üstüne soğuyan şerbeti gezdirin,

Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Osman Demir

MasterChef Gündem Yaşam Kültür Sanat Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort