Masterchef Süt Helvası Tarifi: Süt Helvası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

50 gram tereyağı

Tarçın (isteğe bağlı)

Ceviz ya da fındık içi

Yapılışı:

Büyük bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen yağın üstüne irmiği ilave edin ve devamlı karışmasını sağlayarak kavurun. İrmiğin renk almasına dikkat edin, hafifçe altın sarısı olmalıdır.

Kavrulan irmiğin üstüne şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Şekerin irmikle iyice karışmasından sonrasında sütü ekleyin.

Sürekli karışmasını sağlayarak kısık alevde irmik, şeker ve sütün karışmasını sağlayın. Kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Helva, tavayı kaplayacak kıvama geldiği zaman pişmiş demektir.


Adem Sağlam kimdir?

Süt helvasını ocaktan alın ve bir müddet dinlendirin. Helva sıcakken daha yumuşak bir kıvamda olup, soğudukça katılaşacaktır.

Süt helvasını dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serpebilir ya da ceviz ya da fındık içi ekleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort