Masterchef Testi Kebabı Tarifi: Testi Kebabı Nerenin?

Masterchef All Star yarışı hız kesmedi. Haftanın her günü yeni bölümüyle ekrana gelen yapımda mücadele devam etti. TV8 ekranlarından izleyiciyle buluşan MasterChef All Star’da ödül oyunu geride kaldı. İlk etapta peynir tabaklarıyla düello yapan yarışmacılar ikinci turda “Sıfır Atık” ile yaratıcı tabak hazırladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüriliğini yaptığı Masterchef yarışında kazanan büyük ödülün sahibi oldu. Olaylı gecenin ardından 30 Eylül Cumartesi akşamı ekrana gelecek yeni bölüm araştırmaları başladı. Masterchef yeni bölüm fragmanında görülen testi kebabı yapımı araştırıldı. Peki, testi kebabı nerenin? İşte testi kebabı tarifi..

TESTİ KEBABI NERENİN?

Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden olan Testi Kebabı tarifi merak edildi. Özellikle odun ateşinde piştiğinde tadına doyum olmayan harika bir lezzet olan testi kebabı en iyi nasıl yapılır araştırıldı. Nevşehir-Kapadokya yöresinin kendine özgü tatlarından birisi olan testi kebabı tarifi sorgulandı. Tandır kültürü etrafında oluşan yemek testi kebabı püf noktaları merak konusu oldu. Günümüzde tandırın yanı sıra fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılan testi kebabı tarifini sizler için derledik. İşte dillere destan testi kebabı tarifi..

MASTERCHEF TESTİ KEBABI TARİFİ

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et (dana ya da kuzu)

2 adet büyük soğan

2 adet yeşil biber

2-3 adet domates

2-3 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber veya tatlı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

1 çay bardağı sıcak su veya et suyu

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

Özel testi

Yapılışı:

Etleri geniş bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber, pul biberi ekleyerek iyice karıştırın.

Sıvı yağı veya tereyağını bir tavada eritip soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Soğanların üzerine biberleri ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Etleri tencereye alın ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Doğranmış domatesleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.

Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip karıştırın.

Bu karışımı önceden ısıtılmış testilere paylaştırın. Testilerin ağzını hamur veya alüminyum folyo ile kapatın.

Testileri önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.

Piştikten sonra testi kebabını dikkatlice testiden çıkarın ve sıcak servis yapın.

Testi kebabını pilav, yoğurt ve taze yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort