Masum sanılan alışkanlık üremeye engel oluyor! Saçlar yağlanıyor, cilt kuruyor

1- Saçları yağlandırır

Yeni yıkanmış saçlar, mükemmel görünür ve hoş hissettirir yalnız saçlarınızı oldukça sık şampuanlamak aslında onları daha yağlı hale getirmeye niçin olur. Duşta şampuanı her uyguladığınızda, saç deriniz hafif kurur ve deriniz bu kuruluğa reaksiyon olarak daha oldukça sebum üretir.

Saçınızı günde iki kez ya da her gün yıkama alışkanlığınız var ise saç derinize, cildinizin aşırı kurumasını önlemek için devamlı olarak daha oldukça yağ üretmesi gerektiği mesajı verilir. Bu da saçlarınızın daha ivedi yağlanmasına niçin olur. Sabah akşam aynı gün içerisinde 2 kez alınan duşta şampuan kullanmanın ilk ziyanı saçlarınıza olacaktır.

2- Cildi kurutur ve hassaslaştırır

Düzenli olarak duş almamak kulağa birçok gelmese de, oldukça sık duş almak yarardan oldukça zarar verir. Duş jelleri, sabun ve sıcak su, vücudumuzdaki sıhhatli bakterileri ve uçucu yağları ciltten uzaklaştırır. Bu yağlar cildin daha uzun süre genç ve parlak kalmasına destek olur. Hatta birtakım dermatologlar cildin kaşınmasını ve aşırı kurumasını önlemek için duş almayı haftada iki ya da üçe indirmeyi önerir.

Vücudunuzu birtakım leke ve bakterilere maruz bırakmak bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve virüslerle daha etkili bir halde savaşmanıza destek olur. Çok sık duş almak ise cildinizin mikrobiyomunu bozarak cildinizin tahriş olmasına, çatlak ve kırışıklık oluşumuna, kırmızımsı görünmesine niçin olur.

3- Kepek artışına yol açar

Pek oldukça şampuan saçınızın parlak, hacimli ve kepeksiz görünmesini sağladığını vadeder. Ancak bu tarz şeyleri oldukça sık kullanmak aslında tam tersi netice verir. Saçınızı aşırı yıkamak saç derinizin kaşınmasına ve tahriş bulunmasına niçin olur. Tahriş olan saç derisinde ise kepeğe davetiye çıkarılır. Hatta bazen saç dökülmesini bile tetikleyebildiği de biliniyor.

4- Üreme sağlığını etkisinde bırakır

Özel bölgeleriniz için en iyi temizleyici saf sudur. Genital bölge temizliği için parfümlü sabun ve jeller kullanmak bölgenin sıhhatli pH seviyesini etkiler. Bu da bakteriyel dengesizliğe, tahrişe niçin olur. Hatta üreme sağlığınızı bile bu yolla negatif yönde etkileyebilirsiniz. Normal sayıda duş alırken bile bu mevzuya dikkat etmek gerekirken günde 2 kez şampuan ve jellerle alınan duşun vücudunuzda yaratacağı tesirleri bir kez daha düşünün.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort