Meclis yarın açılıyor, yasama yılı başlıyor!

Eylül ayının bitmesiyle birlikte Meclis yeni yasama yılına giriyor. Mayıs seçimlerinde üçte ikisi yenilenen TBMM Genel Kurulu, yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla açılacak. Meclis’i, yoğun bir yasama yılı bekliyor. Deprem, iklim, afet gibi hayati meselelerin yanı sıra ekonomiye ilişkin bir dizi düzenleme de Meclis’in gündeminde olacak.

MECLİSTE 6 SİYASİ PARTİ GRUBU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 14 siyasi parti temsil ediliyor. 28’inci dönem 2’nci yasama yılında Meclis’te 6 siyasi parti grubu olacak. Meclis Genel Kurulu’nda grubu bulunan siyasi partilerin milletvekili sayısına göre oturma düzeni de belirlendi. Meclis’te ilk tören saat 13.00’te Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Genel Kurul saat 14.00’te toplanacak. Yarın yapılacak açılış oturumu ve törenin ardından Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk görüşmeleri için 3 Ekim’de toplanacak.

MUHALEFET LOCADAN TAKİP EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  yeni yasama yılı başlangıcı ile birlikte gündemdeki  konulara dair açıklamalar yapması bekleniyor. Siyasi partilerin liderleri de Meclis Genel Kurulu açılışına katılacak. Kurtulmuş, seçime giren tüm siyasi partilerin genel başkanlarına 1 Ekim için davetiye gönderirken, 14 Mayıs seçimlerinde hiçbirisi milletvekili adayı olmayan muhalefet kanadı liderleri, katılımları halinde Genel Kurulu locadan takip edecek.

MECLİS’TE GÜNDEM YOĞUN

  • Milyonlarca emeklinin gözü Meclis’te. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Teklifin Ekim ayı içinde Meclis’ten geçmesi bekleniyor.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralamaya yeni düzenleme getirecek. Üç aşamalı denetim sistemi ve ek güvenlik tedbirleri hayata geçirilecek.
  • CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin Meclis’e gelmesi bekleniyor.
  • Meclis’te AK Parti bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı yeni Anayasa için çalışmalara uygulanacak yöntem, izlenecek yol ve takvime ilişkin alternatifler ele alınacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort