MediaTek Pentonic 700 işlemci tanıtıldı: Akıllı TV’ler için en hızlı işlemci

MediaTek, 4K 120Hz ekranlı, üst düzen akıllı TV’ler için kuvvetli suni zeka işleme motoruna haiz yeni işlemcisini duyurdu. MediaTek Pentonic 700 işlemci, suni zeka desteği sayesinde imaj kalitesinde iyileştirme, Dolby Vision IQ desteği, yerleşik 4K120 MEMC ve TCON, oyun optimizasyonları ile geliyor.

Dimensity serisi coştu

1 ay ilkin eklendi

Pentonic 700 işlemcinin entegre suni zeka işleme birimi (APU), MediaTek’in yapay zekayla süper çözünürlük, suni zeka imaj kalitesi (AI-PQ) sahne ve obje idrak etme teknolojilerini destekleyerek kenar yumuşta ve bilgileri geliştiriyor. Dolby Vision IQ, canlı ve keskin sahneler için parlak ve karanlık noktalarda kontrastı iyileştirerek imaj standardını daha da iyileştiriyor.

Bu işlemci ile güçlendirilen akıllı TV’ler, PBP (Picture-by-Picture) ve PiP (Picture-in-Picture) desteğiyle TV ekranında değişik kaynaklardan gelen içerikleri görüntüleyebiliyor. Bu teknoloji, kullananların aynı anda değişik spor karşılaşmalarını izlemesine, beraber izlerken görüntülü söyleşi etmesine imkân tanıyor.

MediaTek’in yeni işlemcisi, 120Hz ekranlı smart TV’ler için geliştirilmiş olsa da, üreticilerin TV’leri oyunlara göre özelleştirmesini sağlamak adına 144Hz’e kadar değişken yenileme hızını (VRR) destekliyor. Kullanıcı, monitör yırtılması ve takılma olmadı oyun oynama keyfini sürecek. HDMI 2.1 otomatik düşük rötar modu (ALLM) ve Dolby Atmos, oyun için öteki optimizasyonlar arasında.

MediaTek Pentonic 700 işlemci özellikleri

  • 4K 120Hz’e kadar çözünürlük desteği
  • Oyun için 4K 144Hz’e kadar VRR özelliği
  • Dolby Vision IQ
  • HDR10+ Adaptive teknolojisi
  • Yapay zeka sahne tanıma (AI-PQ scene recognition 2.0)
  • Yapay zeka obje tanıma (AI-PQ object recognition 2.5)
  • HEVC, AV1, AVS3 standartlarıyla beraber VVC (H.266) standardı için destek
  • Yapay zeka süper çözünürlük (AI-Super revolution 2.0)
  • En yeni sesli asistan özellikleri ve akıllı ev aygıt yönetimi desteği

MediaTek Pentonic 700 işlemcili TV’ler ne vakit çıkacak?

MediaTek Pentonic 700 işlemcinin, güç açısından oldukça bereketli ve maliyeti düşüren hususi tasarıma haiz olduğu belirtiliyor. Pentonic 700 işlemcili akıllı TV’leri, 2022’nin 4. çeyreğinden itibaren görmeye başlayacağız.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort