Medical Park Kocaeli’de yanlış teşhiste ısrar ettiler iddiası!

D-100 Karayolu kenarında bulunan ve devamlı şikayetlere mevzu olan Medical Park Kocaeli Hastanesi hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Şikayet Platformuna şikayette bulunan bir yurttaş kendisine yanlış teşhis konulduğunu ve hastanede bulunan iki kardiyoloji doktorunun yanlış teşhiste ağız donanması yaptığını iddia etti. Geçtiğimiz ay yaşanmış olan vakası aktaran Yusuf adlı vatandaş, yanlış teşhis sebebi ile yurtdışı planlarını iptal etmek zorunda kaldığını ve ailesini fena günler geçirdiğini belirtti. 4 değişik hekime neticelerini gösterdiğini anlatım eden vatandaş, yalnızca Medical Park Kocaeli Hastanesi doktorlarının “yanlış teşhiste” birbirlerini kolladığını, değişik hastanedeki doktorların ise teşhisi yalanladığını anlatım etti.

“6 AYDA BİR KONTROLE GELECEKSİN”

Başından geçen vakası özetleyen vatandaş, vakası şöyle aktardı, “25.09.2023 tarihinde beni aramaları üstüne Kocaeli Medical Park Hastanesi’nde check-up işlemine girdim. Kardiyoloji muayenesi esnasında doğuştan kalbimde 2 kapakçık olduğu, 6 ayda bir kontrole gelmem gerektiği ve hayatımda çoğu şeye dikkat etmem gerektiği söylenerek, fazla malumat verilmeden gönderildim. Ailecek endişelendik, annem bilhassa üzüldü ağladı, Eğitim için yurt dışına gitme niyetindeydim ve bu planımı iptal ettim. Bu vaziyet üstüne annem ısrarla öteki bir hastaneye gözükmemi istedi zira kendisine de Kocaeli Medical Park da yanlış tanı (Rahim duvarında kalınlaşma var denilerek ameliyathaneye alınıyor sonrasında yokmuş, yanlış görmüşüz deyip kaldırıyorlar ve parayı da iade etmiyorlar ve gönderiyorlar.) konulmuştu. Başka hastaneye gittiğimde bu tanı yanlış. Sende 3 kapak var yalnızca küçükken geçirdiğin bir hastalıktan kaynaklı birazcık yıpranmış fakat sıkıntı değil 4-5 yılda bir denetim ettirsen kafi dendi.

“5 YILDA BİR KONTROL YETERLİ”

Bu vaziyet üstüne yeniden Medical Parka gittim durumu anlattım ve baş hekim yardımcısı bana gizlice, hastanedeki öteki bir kardiyoloğa gösterelim fakat durumu anlatmayalım ki yansız yorumunu öğrenelim dedi. Bunun üstüne muayene oldum ve bu hekim da ilk muayenedeki ile aynı fikirde bulunduğunu açıkladı fakat durumdan haberdar bulunduğunu ağzından kaçırdı. İyice şüphelenip fena hissettim. Kendimi ve 4. Bir görüş almak için Kocaeli Şehir Hastanesinde bir kardiyologdan buluşma alıp muayene oldum. Muayene sonunda hekim kadında öteki hastanedeki gibi bende doğuştan gelen bir sıkıntı olmadığını, yurt dışına çıkabileceğimi kendimi kısıtlamama gerek olmadığını ve 4-5 yılda bir kontrolün kafi olacağını söyledi.

“OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞTILAR”

Sonuç olarak Medical Park’taki 2 hekim da birbirini tutarak aynı yanlış teşhiste ısrar ettiler. Birbirinden habersiz 2 ayrı hastanedeki uzman doktorda detaylıca bana durumu anlatıp aynı şeyi söylediler ve beni ikna ettiler. Bu vaziyet üstüne yeniden Medical Park’a gidip yanlış tanıda bilerek ısrar ettiklerini, arada belirgin bir ayrım bulunduğunu şikayetçi olduğumu söyledim. Benim bu zararımı tazmin etmelerini, değişik farklı doktorlara muayene olmak zorunda kaldığımı, harcama yaptığımı, yurt dışı planımı değiştirdiğimi, ailemi üzdüklerini söyledim. Baş hekimle görüşmek istesem de görüştürmediler, vakası kapatmaya çalıştılar. Kalite müdürü konumundaki hanımefendi ”boşuna uğraşma netice alamazsın istersen git CİMER’e yaz dava aç” diye de bilhassa belirtti.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort