Mehmet Akarca kimdir? – Elips Haber


Hakkı İlnur Çevik kimdir?

Mehmet Akarca kimdir? Mehmet Akarca nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Mehmet Akarca’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mehmet Akarca kimdir? Mehmet Akarca kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mehmet Akarca’nın biyografisini haberimizde derledik…

Mehmet Akarca kimdir?

21.01.1963 tarihinde Şirvan’da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 senesinde mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya’da kısa devre olarak yapmıştır.

İzmir hakim talibi olarak mesleğe başlayan Akarca; sırayla Uşak/Ulubey, Van/Gevaş, Aydın/Sultanhisar Hakimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

18.01.2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 21.10.2013 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yayınlanan adaylar içinde Cumhurbaşkanınca 18.05.2015 tarihinde birinci kez, 21.05.2019 tarihinde ikinci kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilen Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 24.03.2020 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilmiş olup halen bu rolü sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort